Srbija

Sreda, 18.11.2015.

16:29

EU nam poručuje: Ukinite rampu, kršite sporazum

EK smatra da su zaštitne mere za uvoz mleka i svinjetine iz EU kršenje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i poziva vlasti Srbije da ih što pre ukinu.

Izvor: Beta

Default images
(Foto: Beta/AP)

"U konsultacijama smo sa srpskim vlastima. Najavili su da će mere trajati do 31. decembra ove godine i očekujemo da tada budu ukinute", rekao je šef odeljenja za evropske integracije Delegacije EU u Srbiji Frejk Janmat, uz komentar da bi bilo bolje ako bi bile ukinute i pre tog datuma.

U izveštaju Evropske komisije o napretku Srbije u ispunjavanju evropskih standarda navodi se da je Srbija u 2015. uvela zaštitne mere za uvoz mleka, sira, putera i svinjetine, uz ocenu da obrazloženje vlasti nije bilo dovoljno utemeljeno.

"Smatramo da to (zaštitne mere za mleko i svinjetinu) predstavlja kršenje SSP i da nije opravdano s obzirom na situaciju u ovim sektorima", naveo je Janmat na kratkom sastanku o Izveštaju u Delegaciji EU u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ruski tankeri stoje prazni širom sveta?

Gotovo svaki ruski naftni tanker koji je pod sankcijama stoji nekoliko meseci nakon uvođenja ograničenja, što pokazuje kako sankcije SAD mogu da poremete lanac snabdevanja ruskom naftom.

8:03

21.5.2024.

1 d

Svet

Sledi novi talas bankrota? Ovaj sektor puca

Nakon rasta u februaru, nemački ugostitelji su u martu opet poslovali slabije. Promet je realno opao za 2,4 odsto, a nominalno za 1,5 odsto, saopštio je u utorak Savezni zavod za statistiku.

19:22

21.5.2024.

1 d

Svet

EU dala zeleno svetlo Nemačkoj

Evropska unija je dozvolila Nemačkoj da subvencioniše delove teretne železnice sa 1,7 milijardi evra. Komisija EU odobrila je isplate u utorak u Briselu.

16:21

21.5.2024.

1 d

Podeli: