Region

Ponedeljak, 24.04.2017.

15:09

MMF Crnoj Gori: Nudimo vam pomoć

Međunarodni monetarni fond spreman je da pruži podršku Crnoj Gori u stabilizaciji javnog duga.

Izvor: Capital.ba

MMF Crnoj Gori: Nudimo vam pomoć
Foto: Thinkstock

MMF nudi pomoć i u sprovođenju fiskalne konsolidacije i reformi finansijskog sistema, saopštili su predstavnici MMF-a na sastanku sa članovima crnogorske delegacije u Vašingtonu.

Iz Centralne banke Crne Gore saopšteno je da je sa predstavnicima MMF-a ugovorena tehnička pomoć za podizanje kapaciteta bankarske supervizije, kao i supervizijskih kapaciteta i standarda Agencije za nadzor osiguranja.

“Za podršku jačanju prihodne strane budžeta ugovorena je tehnička pomoć za nastavak reforme poreske uprave i dizajn poreske politike koja će doprineti konsolidacionim naporima Vlade”, navodi se u saopštenju.

Na sastanku crnogorskog ministra finansija Darka Radunovića i guvernera Centralne banke Crne Gore Radoja Žugića sa potpredsednikom MMF-a i direktorom Evropskog odeljenja te međunarodne finansijske institucije Tao Cangom i Paulom Tomsenom podržana je fiskalna konsolidacija i spremnost za aktivnim upravljanjem javnim dugom, dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

7 h

Svet

Odluka na stolu: Nemačka udara na Kinu?

Vodeći nemački političari, uključujući kancelara Olafa Šolca, razmatraće uskoro mogućnost donošenja odluke o primoravanju telekomunikacijskih operatera da obuzdaju upotrebu opreme koju proizvode kineski Huavej i ZTE.

9:46

18.5.2024.

1 d

Podeli: