Četvrtak, 11.08.2011.

15:23

Kazne za internet trgovinu devizama

Narodna banka Srbije saopštila je da je u Srbiji zakonom kažnjivo trgovanje devizama koje se ne obavlja preko banaka.

Izvor: Beta

Default images

Kako se navodi u saopštenju NBS, u Srbiji je uočeno sve češće oglašavanje elektronskih sevisa koji nude elektronsko trgovanje devizama preduzećima i gradjanima u Srbiji.

Narodna banka Srbije je o trgovanju devizama u Srbiji koje nude firme preko elektronskih platformi obavestila nadležne organe, radi preduzimanja odgovarajućih mera.

Prema Zakonu o deviznom poslovanju domaće firme i gradjani Srbije devize mogu kupovati samo od banaka i prodavati samo bankama, dok se kupoprodaja stranih valuta u gotovini može slobodno obavljati u bankama i ovlašćenim menjačnicama, precizirala je NBS.

Prema oglasima na internetu, kompanija Ef-Eks lider (FX) lider nudi gradjanima i firmama da trguju devizama i preko elektronskih platformi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

22 h

Podeli: