Petak, 28.01.2011.

09:48

Zanatlijama 150 mil. dinara pomoći

Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja usvojilo je prvi put ove godine program podrške starim zanatima u vrednosti od 150 miliona dinara.

Izvor: Tanjug

Default images

Državna sekretarka Dragijana Radonjić-Petrović kaže da će zanatlije moći da dobiju i do 15.000 evra sredstava, uz povoljne kamatne stope i duži rok otplate.

Ona je istakla da je prepoznat prioritet u podršci starim zanatima i dodala da će novčana sredstva, predviđena preko Fonda za razvoj, pomoći zanatlijama da postignu veću konkurentnost na tržištu.

Pomoćnik ministra ekonomije i regionalnog razvoja Dragan Janjić podsetio je da su se, na osnovu pravilnika Ministarstva ekonomije, zanatlije upisivale u registar na osnovu kog su dobijale sertifikat za bavljenje poslom, što je ranije bio veliki kamen spoticanja i izvor moguće korupcije.

Niko više u registracionom organu nema pravnih mogućnosti da procenjuje nečiji zahtev, već će svako ko ispuni zakonske uslove, a takvih je izuzetno malo, biti upisan u registar i počeće da radi, rekao je Janjić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

16 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

21 h

Podeli: