Tadić: Tajkuni treba da poklone deo

Predsednik Srbije Boris Tadić kaže da bi među bogatim ljudima u Srbiji trebalo promovisati potez Bila Gejtsa koji će pokloniti polovinu svog bogatstva.

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 06.10.2010.

00:12

Default images

"Pre nekoliko godina sam rekao tajkunima u razgovoru operite savest i učinite nešto za narod, na primer, izgradite most, ali tada nisam imao upravljačke mehanizme u svojim rukama, jer su tada vladu vodili DSS i G17 plus", rekao je Tadić.

On je kazao i da je tajkunima predložio da plate školovanje srpskih studenata u inostranstvu, posle čega bi bili obavezani da se vrate u Srbiju i rade za državu.

"Tajkuni me nisu poslušali, a vidim da neki sada formiraju neke fondacije i to deluje prilično tragikomično", dodao je predsednik Srbije.

Tadić je kazao da potez Gejtsa i osamdesetak milijardera da poklone čovečanstvu pola svoje imovine pokazuje da oni smatraju da nije pristojno da raspolažu bogatsvom, koje ni generacije i generacije ne mogu da potroše i da su ga zaslužili suštinski samo ako ga daju svim ljudima.

"To treba promovisati među bogatim ljudima u Srbiji", zaključio je Tadić.

Govoreći o ekonomskoj krizi, predsednik Srbije je rekao da je učinjen balans u zaradama i da je ono što građani sada trpe u stvari investicija u budućnost.

Prema njegovim rečima, Srbija može da se zaduži i tako stekne poverenje građana za mesec, dva ili šest, ali posle toga ljudi bi još teže živeli. "Ne možemo da obećavamo neodgovorno, nego realno povećanje plata, u skladu sa proizvodnjom", rekao je Tadić.

"Priča se da se divno živelo u Titovo vreme, a to što se tako živelo danas plaćamo", rekao je predsednik Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

253 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: