Subota, 13.01.2018.

15:52

Ministarstvo zove: Pretvorite prugu u zelenu oazu

Ministarstvo građevinarstva objavilo je javni poziv za idejno rešenje kojim bi se napuštena pruga Petrovaradin-Beočin pretvorila u "zelenu stazu"

Izvor: Tanjug

Ministarstvo zove: Pretvorite prugu u zelenu oazu
(Foto: Thinkstock)

U saopštenju iz Ministarstva navodi se da na konkursu očekuju ideje i predloge kako da na najbolji način nekadašnju železničku prugu i prateće objekte pretvore u stazu za bicikliste i pešake koju će građani Novog Sada i Beočina moći da koriste za sport, rekreaciju, kulturu, kao i za razvoj turizma.

"Zelena staza" od Petrovaradina do Beočina, koja se radi kao pilot-projekat, koncipirana je po uzoru na zemlje Evropske unije, gde se poslednjih 15-20 godina intenzivno razvija, posebno u Španiji i Belgiji, kao način razvoja turizma, promovisanja zdravog života i unapređenja kvaliteta života građana, navodi se u saopštenju.

Osim transformacije napuštene pruge u stazu za pešake i bicikliste, koncept "zelenih staza" podrazumeva i da se železničke stanice i kuće čuvara putnih prelaza koje se više ne koriste pretvore u muzeje ili koriste za smeštaj turista, iznajmljivanje bicikala, u info-centre za turiste...

Realizacija ovog projekta inicirana je u okviru Radne grupe za praćenje realizacije infrastrukturnih projekata na teritoriji Vojvodine, kojom predsedava potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

21 h

Podeli: