Promo

Četvrtak, 26.04.2018.

12:44

MERCATA novi ekskluzivni distributer za NESTEA® u Srbiji

Izvor: B92

MERCATA novi ekskluzivni distributer za NESTEA® u Srbiji

Jedan od vodećih distributera robe široke potrošnje, Mercata, postala je novi ekskluzivni distributer za brend NESTEA® na teritoriji Srbije, čime kompanija nastavlja sa implementacijom nove strategije jačanja svog FMCG portfolija. Potrošačima će njihov omiljeni ledeni čaj biti dostupan na policama od 9. maja.

Višedecenijsko iskustvo u distribuciji i mrežna pokrivenost tržišta čini Mercatu pravim distributerom za razvoj brenda NESTEA® na domaćem tržištu. NESTEA® je brend koji je sinonim za kategoriju ledenih čajeva, u fokus stavlja manje sastojaka, a pripremljen je sa ukusnim ekstraktom listova čaja iz Nilgirija u Indiji, kombinujući zadovoljstvo i autentičnost.

„Veoma smo ponosni da u našem portfoliju imamo brend NESTEA®, što predstavlja veliki korak u daljoj implementaciji naše FMCG strategije, kao i činjenicom da je upravo Mercata prepoznata da realizuje i osigura pun potencijal ovog brenda na srpskom tržištu. NESTEA® je ostvario više od 70 odsto tržišnog učešća u kategoriji ledenih čajeva tokom prošle godine, tako da ćemo biti fokusirani i posvećeni daljem razvoju vodeće pozicije ovog brenda, koji će nam već u 2018. godini ostvariti godišnji promet od 5 miliona eura“, izjavio je Peter Jagodič, CEO Mercate.

Tržište ledenog čaja u Srbiji trenutno vredi preko 14 miliona evra. Razvoj ove kategorije proizvoda pre svega određuju trendovi u zdravoj hidrataciji i navikama života, što u fokus stavlja proizvode na bazi prirodnih sastojaka. Predstavnici kompanije Mercate očekuju da će brend NESTEA® ekspanzivno rasti i stvoriti dodatnu vrednost na srpskom tržištu.

O kompaniji Mercata

MERCATA je vodeći distributer robe široke potrošnje na teritoriji Srbije. Od osnivanja 1991. godine, kompanija je posvećena distribuciji i igra značajnu ulogu u razvoju trgovine na domaćem tržištu. Veliki broj prestižnih globalnih, regionalnih i lokalnih brendova iz ponude čine širok asortiman proizvoda, od cigareta, preko prehrambenih proizvoda, kafe, pića, do neprehrambenih proizvoda. Poslovanje kompanije funkcioniše u skladu sa najpoznatijim standardom kvaliteta – ISO 9001, koji predstavlja međunarodni standard za sistem upravljanja kvalitetom u poslovnoj organizaciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

1 d

Svet

Bankrotirao poznati proizvođač automobila

Proizvođač automobila Great Wall Motors imao je velike planove za svoje poslovanje u Evropi. Ali sada će svi radnici u Nemačkoj verovatno biti otpušteni. Da li je ovo tek početak kraja?

13:15

29.5.2024.

6 h

Podeli: