Nedelja, 10.02.2019.

13:00

Ford osvežava SUV gamu u Evropi: Stiže Kuga sa 7 sedišta

Na talasu rasta prodaje SUV modela, američki proizvođač priprema novitete za evropsko tržište.

Izvor: B92

Ford osvežava SUV gamu u Evropi: Stiže Kuga sa 7 sedišta
Ford Kuga

Iz godine u godinu u Evropi raste interesovanje kupaca za SUV/krosover automobile, pa je tako tržišni udeo ove vrste vozila u 2018. dostigao 35% ukupne prodaje četvorotočkaša.

Ford želi da uhvati korak sa ovim trendom i planira obnovu game SUV modela.

Najprodavaniji Fordov SUV na evropskom tržištu je Kuga. U 2018. kupcima je isporučeno 153.542 primerka ovog modela. Iza njega je potkompaktni EcoSport koji je tokom protekle godine stigao na adrese 111.856 novih vlasnika, uz rast od čak 78% u odnosu na 2017.
Ford EcoSport
Sa druge strane, Ford Edge je prodat u svega 9.527 primeraka, uz pad od 41% na godišnjem nivou.

Američki proizvođač zato namerava da model Edge u Evropi zameni novom Kugom sa 7 sedišta.

Osim toga, predviđena je i smena generacija regularne verzije Ford Kuge sa 5 sedišta, a naslednika će dobiti i EcoSport.

Pored navednih modela, Ford je najavio lansiranje još jednog SUV vozila, čije ime za sada nije otkriveno, tako da je pred nama zanimljiva godina kada su u pitanju evropske premijere novih Fordovih SUV automobila.
Ford Edge

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

22 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: