Rusi neće u Gruziju

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 31.03.2003.

20:41

Default images
Ruski fudbalski savez zatražio je u ponedeljak od Evropske fudbalske federacije (UEFA) da se kvalifikaciona utakmica za Evropsko prvenstvo, koju Rusija igra protiv Gruzije, prebaci na neutralan teren.

Zbog nereda navijača na kvalifikacionom meču između Gruzije i Irske, Ruska fudbalska federacija ne želi da putuje 30. aprila u glavni grad Gruzije Tbilisi.

Glavni razlog za ovakvu reakciju Rusa je to što je za vreme susreta u subotu, vezni igrač Irske Kevin Kilbejn za malo izbegao ubod džepnim nožem, koji je na njega bacio neko iz publike.

"Posle svega što smo videli za vreme utakmice između Gruzije i Irske, uveren sam da policija nije kontrolisala situaciju i nemamo nikakve garancije da se to neće ponoviti. Smatram da je nemoguće da se igra u takvim uslovima", rekao je generalni sekretar Ruskog fudbalskog saveza Vladimir Radinov. U poslednjim utakmicama kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, u grupi 10, Irska je savladala Gruziju sa 2:1, dok je Rusija u gostima izgubila od Albanije sa 1:3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: