Auto-put preuzimaju Amerikanci: "Žele" dve deonice

Američka Vekson grupa zainteresovana je da gradi preostale dve deonice auto-puta od Mateševa - Andrijevica - Boljare, nezvanično saznaje Pobjeda.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.05.2018.

08:41

Auto-put preuzimaju Amerikanci:
Foto: Thinkstock, ilustracija

Memorandum o saradnji sa Vladom Crne Gore trebalo bi da bude potpisan uskoro. Uslovi koje najavljuje ova američka grupa su bolji od do sada ponuđenih za ovaj projekat.

Vekson grupa izrazila je interes za ostvarivanje potencijalne saradnje sa Vladom Crne Gore na sprovođenju projekata i aktivnosti vezanih za doprinos unapređenju infrastrukture, usluga i ekonomskog rasta Crne Gore, prenosi CDM.

Finansiranje bi bilo bazirano na donaciji, dodeljivanjem svih potrebnih resursa za sprovođenje radova predloženih od Vlade Crne Gore, sa obavezom sprovođenja svih odobrenih projekata u datom vremenskom periodu i okviru dodeljenog budžeta.

Vlada je krajem marta ove godine potpisala Memorandum o razumevanju sa kineskom kompanijom CRBC i saradnji za projekat gradnje auto-puta Bar-Boljare na principima privatno-javnog partnerstva.

Tada je saopšteno da su Eksim banka i CRBC, prema rečima njihovih predstavnika, spremne da učestvuju u nastavku gradnje auto-puta kroz Crnu Goru, odnosno u realizaciji druge dve deonice i to odmah nakon završetka prioritetne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: