Novi Sad - Sport - B92 Lokal

Oko 250 takmičara iz Srbije, regiona i sveta na jednom mestu – otvoren Petrovaradin fortress bike fest FOTO

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je otvaranju jedine međunarodne UCI biciklističke trke ove godine u Srbiji, ujedno i kvalifikacione trke za Olimpijske igre u Parizu.

Izvor: B92.net Novi Sad
Podeli
Foto: Grad Novi Sad
Foto: Grad Novi Sad

Peti "Petrovaradin fortress bike fest" okupio je na Petrovaradinskoj tvrđavi najbolje bicikliste iz Srbije, regiona i evropskih država kao što su Švajcarska, Italija, Belgija i Norveška. Trka se vozi u prvoj kategoriji Svetske biciklističke federacije UCI, a za Kup Srbije, trka je kvalifikaciona u okviru ciklusa Pariz 2024 Olimpijskih igara.

"Ovo je važan dan za biciklizam u Srbiji, ali i u svetu. Ponosni smo na to što se kvalifikaciona trka za Olimpijske igre u Parizu održava baš u Novom Sadu, i to na Petrovaradinskoj tvrđavi, simbolu našeg grada i naše države. Po mnogo čemu je naš grad poseban, a evo, kao što svedočimo, poseban je i kao međunarodno značajno mesto sportskih dešavanja. Verujem da će ovo biti pravi doživljaj za takmičare, ali i za publiku. Nastavićemo da se zalažemo za sport svim srcem, kao što smo to činili i do sada, i da omogućimo najbolje uslove za treniranje. Nastavićemo da podstičemo mlade da se bave sportom i fizičkom aktivnošću, jer to jeste vrednost za koju se zalažemo. Svim učesnicima trke želim mnogo sreće, našim mladim takmičarima da možda upišu svoje prve bodove u UCI rang listu, a Grad će nastaviti da pruža punu podršku ovako važnim sportskim priredbama", istakao je Ognjen Cvjetićanin.

Organizator trke je Biciklistički klub Novi Sad, a takmičenje je okupilo oko 250 takmičara iz Srbije, regiona i sveta. Glavni pokrovitelji manifestacije su Grad Novi Sad, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu i Zavod za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada.

Foto: Grad Novi Sad
Foto: Grad Novi Sad

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.