Društvo 3

25.04.2024.

17:18

Kada će biti završena Severna obilaznica oko Kragujevca?

Radovi na Severnoj obilaznici oko Kragujevca odvijaju se planiranom dinamikom, saopštila je Gradska uprava.

Izvor: eKapija

Kada će biti završena Severna obilaznica oko Kragujevca?
NA.MAT / Shutterstock.com

Podeli:

Put je, dodaju, probijen i dobrim delom posut od samog kampa, odakle su i započeti radovi, prenosi eKapija.

"Posebno je zadovoljstvo što će se već posle praznika krenuti sa radovima na putnoj konstrukciji, a da se prva dva kilometra asfalta, kako su najavili izvođači, očekuju već u avgustu ove godine", kazao je gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić prilikom obilaska radova na izgradnji prve faze Severne obilaznice koja obuhvata pet kilometara.

On je dodao da će Severna obilaznica uticati i na razvoj industrije imajući u vidu da je uz nju planirana nova industrijska zona.

Prema ugovoru koji je potpisan između Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i izvođača radova a to je konzorcijum koji predvodi Srbijaautoput završetak izgradnje Severne obilaznice predviđen je za 48 meseci, odnosno krajem 2027. godine.

U toku su zemljani radovi na izgradnji prve faze Severene obilaznice u dužini od pet kilometara i to od postojeće brze saobraćajnice Kragujevac-Batočina do buduće petlje koja će se odvajati za planiranu industrijsku zonu u Cvetojevcu.

"Zemljani radovi obuhvataju raščišćavanje terena, pripremu podloge, kopanje kanala, izgradnju nasipa a nakon toga očekujemo radove na putnoj strukturi", rekao je Dejan Ružić, zamenik gradonačelnika ocenivši da se radovi odvijaju po predviđenom dinamičkom planu izvođača.

On je dodao da je obaveza izvođača da uporedo sa izgradnjom prve faze radi na pripremi projektno tehničke dokumentacije za preostalih 17 kilometara brze saobraćajnice.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

Eksplozije kod Kragujevca

Tim za uništavanje neeksplodiranih ubojnih sredstava u kamenolomu Straževica kod Kragujevca uništio je još jedno neeksplodirano ubojito sredstvo, minobacačku minu 45 mm.

14:36

18.7.2024.

1 d

Podeli: