Ljubimac na B92.net

Ugradio GPS svojim psima, pa saznao zašto nestaju

Lovac Zoran Janković, iz ljiškog sela Veliševac, kome je nestalo šest pasa, u poslednje dve nestale životinje je ugradio GPS, kako bi otkrio razlog nestanka dresiranih lovačkih pasa.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock/Ilustracija
Foto: Thinkstock/Ilustracija

Ispostavilo se da su psi stradali od vukova a, prema njegovim rečima, da nije ugradio uređaj za praćenje, pomislio bi da mu je pse neko ukrao.

"Prva keruša mi je nestala pre mesec i po dana, uspela je nekako da se otrgne od vuka. Išao sam u Lazarevac kod veterinara, koji ju je ušivao dva sata, međutim nije joj bilo spasa. Drugi pas, isto keruša, nju su vukovi rastrgli treći dan Božića za 10 minuta", kaže u izjavi za Glas zapadne Srbije Janković.

On kaže da je uređaj za praćenje u stvari jedna ogrlica, preko koje se putem mobilnog telefona prati kretanje psa, čak i ako stoji.

"Mesečno se uplaćuje 7,5 evra. Kada sam video da između Malog i Velikog Suvobora, keruša koja je u gonjenju stoji u mestu, 10 minuta, odmah sam krenuo. Mislio sam da ju je neko ubio, trebalo mi je desetak minuta da stignem, međutim vukovi su je već rastrgli", navodi Janković.

On dodaje da se u tom kraju pojavio čopor vukova koji prave haos i trebalo bi na to da obrate pažnju.

"Da se ljudi ne zamajavaju, neka psima ugrade praćenje. Pričao sam i sa lovočuvarom koji je upoznat sa situacijom i koji uredno viđa vukove u planini. Ja volim pse, i uvek imam oko šest, bilo je pre i krađa i ubijanja, ali ovo sad što se dešava, verujte mi, posledica je napada vukova", kaže Janković.

Vesti

I pored proteze, Karamel je nezaustavljiva / VIDEO

Kada je dobio poziv da pomogne povređenoj veverici, koja se uhvatila u zamku koju su postavili lovci, vozio je 17 sati kako bi je spasao. Pošto su joj prednje noge bile slomljene, veterinari su morali da ih amputiraju. Karamel, kako su joj dali ime, relativno brzo se oporavila i nastavila da trčkara kao nekada. A tek kada su joj napravili protezu...

Vesti sreda 25.04. 23:00 Komentara: 7

Ova mačka se ponaša kao pravi pas /VIDEO

Vlasnik ove mace podelio je zanimljiv video-snimak. Naime, bacio je igračku u nadi da će po nju pojuriti pas, međutim, odreagovala je mačka, i to ne samo jedanput. "Nešto nije u redu ovde", napisao je on. Pogledajte video-snimak.

Vesti utorak 24.04. 15:40 Komentara: 10
strana 1 od 213 idi na stranu