Ljubimac na B92.net

Kada će pas Jova naći novi dom?

Sigurno ste do sada čuli ili možda čak i videli simpatičnog psa koji se vozi gradskim prevozom.Osvojio je srca Beograđana kojima nimalo nije smetalo da sede pored njega u prevozu a nedavno je preko društvenih mreža pokrenuta i akcija njegovog udomljavanja.

Izvor: B92, Jovana Vukojević
Podeli

Ko nije imao prilike da mu pas Jova bude saputnik morao je barem čuti za njega. Kuca koja strpljivo čeka na stanici prevoz,mirno uđe i vozi se do svog odredišta, uspeo je da šarmira Beograđane.

A građani na pitanje da li su primetili Jovu i da li bi im smetalo da se vozi pored njih kažu:

"Jesam,videla sam ga,bilo mi je skroz normalno."

"Čula sam da se vozi i da izađe na stanici koja mu treba, nemam ništa protiv volela bih da i mene puste sa kucom.

"Nisam ali bih se vozila, nemam ništa protiv jer imam kućnog ljubimca."

"Ne bih imao ništa protiv,psi se voze vozovima, lete avionom pa mogu i da idu gradskim saobaraćajem".

Aleksandra je od svojih prijatelja čula za ovog simpatičnog i pametnog lutalicu. Redovni korisnik gradskog prevoza odmah je zaintrigirao.

"Nisu mogli da veruju kako se to pas vozi autobusom, izađe i uđe gde treba,nikome ne smeta,niko ga ne dira. Imam trenutno mogućnosti da čuvam psa, ali on nije prvi pas koga čuvam, imala sam ih pedesetak, imam prazno mesto za njega"

Iako su se sprijateljili, nažalost Aleksandra nije u mogućnosti da ga zadrži. Ali neće ga se tako lako ni odreći. Mora se naći ozbiljan gazda koji će mu biti posvećen.

"Imam to jedno mesto viška koje služi baš za privremeni smeštaj, nemam sada ni finansijske mogućnosti a ni vremena da se bavim sa dva psa jer već imam jednog svog. Tražimo ozbiljne udomitelje, nekoga ko će mu pružiti ljubav, ko će brinuti. Zato to toliko dugo i traje, to treba da bude neko ko je već imao psa i zna šta to znači, kakva je to obavaeza a ko će mu istovremeno biti najbolji prijatelj.

Iako je Jovi sa Aleksandrom lepo, ovo je samo privremeno rešenje. Zato ako želite da udomite ovu simpatičnu kucu javite se i proširite svoju porodicu za još jednog člana.

Psi

Vernost: Danima uz zarobljenog gazdu

Ozbiljno povređen i zaglavljen ispod olupine automobila, 76-godišnji Herbert Šuc mislio je da se suočava sa sigurnom smrću. U agoniji bez ikakve zaštite od nepogoda, znao je da su šanse da ga neko pronađe na udaljenoj farmi na obroncima australijskih planina vrlo male.

Psi sreda 17.04. 10:50 Komentara: 9

Pravila za ishranu pasa

Svakog dana u životu vašeg psa vi morate da zadovoljite potrebe njegovog probavnog sistema. Za to vreme, potrošićete više novca na hranu nego i za šta drugo i odlaziti kod veterinara da biste sprečili ili izlečili probleme sa ustima i probavom češće nego i zbog jednog drugog zdravstvenog problema.

Psi ponedeljak 15.04. 08:59 Komentara: 3

Štenci umesto bombe u koferu

Kuce koje su bile ostavljene na ulici u koferu, spasene su čistom slučajnošću, kada je neko od prolaznika pozvao policiju sumnjanjući da je unutra bomba.

Psi četvrtak 11.04. 18:00 Komentara: 1
strana 1 od 10 idi na stranu