Vilu Smitu se oduzima Oskar?

Ako je nešto, odnosno neko, obeležio sinoćnu dodelu Oskara, onda je to Vil Smit. Ne samo što je kući otišao sa priznanjem za najboljeg glumca, već je definitivno priredio trenutak za pamćenje, popevši se na binu u jednom momentu i fizički se obračunavši sa kolegom Krisom Rokom.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.03.2022.

12:00

Vilu Smitu se oduzima Oskar?
Foto: LanKS/Shutterstock

Ipak, postoji mogućnost da mu zbog tog poteza bude oduzeta nagrada.

Da li postoji mogućnost da Vilu Smitu bude oduzet Oskar je tema broj jedan! Najnovije informacije su da se Akademija suočava sa velikim pritiskom da reaguje na ponašanje glumca nakon što je prekršio kodeks ponašanja koji je sastavljen nakon pokreta "MeToo".

Šamar Vila Smita – gluma ili nešto drugo? "Video sam svojim očima"

Naime, sad već dobro poznata vest je ta da je Vil Smit ošamario Kris Roka tokom ceremonije braneći čast svoje supruge, a policija Los Anđelesa saopštila je da nije podneta nikakva prijava o napadu, ali da je "svesna incidenta".

Šta se desilo odmah posle šamara Vila Smita VIDEO

Ono što je alarmantno je to da postoje pozivi da Akademija oduzme Vilu Smitu Oskara za najboljeg glumca, budući da Akademija, u svom kodeksu ponašanja, veoma oštro gleda na nasilje bilo koje vrste.

Reakcije glumaca na incident na Oskarima – "velika šteta", Nikol Kidman izbezumljena FOTO

Nakon što je dodela završena, na Tviteru je objavljeno:

"Akademija ne odobrava nasilje u bilo kom obliku. Večeras nam je drago da proslavimo naše 94. dobitnike Oskara, koji zaslužuju ovaj trenutak priznanja svojih kolega i ljubitelja filma širom sveta."

Dobitnici Oskara – očekivani "najbolji film", suze Vila Smita

Podsetimo se da je Akademija ponovo uspostavila svoj Kodeks ponašanja 2017. godine tokom "MeToo" kampanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

133 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: