Da je ceo svet razume – Jutjub uključio Konstrakti engleske titlove

Svi strani ljubitelji Evrovizije sada više neće morati da se pitaju šta je to Konstrakta htela da kaže u svojoj numeri "In corpore sano".

Kultura

Izvor: S.D.

Utorak, 08.03.2022.

14:22

Da je ceo svet razume – Jutjub uključio Konstrakti engleske titlove
Foto: Printskrin/TV Prva

Na zvaničnom kanalu ovog muzičkog takmičenja na Jutjubu osvanuo je snimak nastupa sa finalne večeri uz koji je moguće pratiti pesmu uz titlove na engleskom, ako se na platformi izabere opcija za prevod na ovaj jezik.

Iako ova opcija nije ekskluzivno vezana za njenu pesmu, moglo bi se reći da će mnogi stranci biti srećni što konačno mogu da razumeju u kom kontekstu se pominje Megan Markl.

Podsetimo, svetski mediji prenose vest o našoj ovogodišnjoj predstavnici za Evroviziju. Jedan od njih je i "Njuzvik" (Newsweek), koji piše da je Megan Markl pomenuta u "bizarnoj pop pesmi srpske umetnice koja pita koja je tajna njene zdrave kose".

Konstrakta nije jedina – još dve "bizarne" pesme se nadmeću na Evrosongu VIDEO

Ni strani jutjuberi koji se bave temom Evrovizije nisu ostali ravnodušni prema nastupu Ane Đurić Konstrakte.

Konstrakta odgovorila Sari Jo

Po završetku finalne večeri prošle subote brojni video-snimci u kojima se ocenjuje ova pesma pojavili su se na platformi Jutjub, sa pratećim pohvalama ali i sa čuđenjem.

Komentatori su uglavnom govorili da je u pitanju umetnost i pesma koja prenosi stav, kao i da je izbor Srbije za ovo takmičenje neočekivan, a za neke i veoma – hrabar.

Izbor za Evrosong za pamćenje: gafovi Ane Stanić, Sara Jo-K, i jedna objava trudnoće

Mnogi su pohvalili pesmu, ali uz sugestiju da bi za publiku Evrovizije trebalo da bude objašnjen kontekst ili da se pesma izvede uz prevod – jer će gledaoci želeti da razumeju reči.

A do tada, neka čitaju titlove na Jutjub kanalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: