Svet 6

03.05.2024.

17:15

Rusija odreagovala: Ovo postaje veoma opasno

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov osvrnuo se na izjave Emanuela Makrona o slanju NATO trupa u Ukrajinu i rekao da je to veoma opasan trend.

Izvor: Klix.ba

Rusija odreagovala: Ovo postaje veoma opasno
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Podeli:

Pored Makrona, Peskov je prokomentarisao i izjave britanskog ministra spoljnih poslova Dejvida Kamerona, koji je govorio i o potencijalnom raspoređivanju stranih trupa.

"Vidimo takvu verbalnu eskalaciju zvaničnih predstavnika. Vidimo to na nivou šefova država, kada je reč o Francuskoj, i na ekspertskom nivou kada je reč o Velikoj Britaniji", rekao je Peskov.

On je rekao da su Makronove izjave opasne.

"Francuska, koju predstavlja Makron, nastavlja da stalno govori o mogućnosti svog direktnog mešanja u sukob u Ukrajini. Ovo je veoma opasan trend. Izjava je važna, ali i veoma opasna", rekao je Peskov.

Portparol je prokomentarisao i izjavu britanskog ministra spoljnih poslova Dejvida Kamerona o mogućnosti napada na Rusiju britanskim oružjem.

"To su direktne eskalacije napetosti sukoba oko Ukrajine, koje potencijalno mogu da predstavljaju opasnost po evropsku bezbednost i celokupnu evropsku bezbednosnu arhitekturu", zaključio je Peskov.
 

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: