Društvo 0

03.05.2024.

16:55

Sve snage zaštite na terenu: Oglasio se MUP Srbije FOTO/VIDEO

Na delu teritorije opštine Svrljig u naseljima Svrljig, Niševac i Merdželat, gde je usled obilnih padavina došlo do izlivanja bujičnih potoka proglašena je vanredna situacija.

Izvor: B92.net

Sve snage zaštite na terenu: Oglasio se MUP Srbije FOTO/VIDEO
MUP Srbije

Podeli:

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije su na terenu gde prate stanje vodostaja potoka, koji je za sada u opadanju, i pomažu lokalnom stanovništvu na crpljenju vode.

Stanje na teritoriji opštine Svrljig se stabilizuje i došlo je do opadanja nivoa Pravačkog potoka, jer je voda potoka probila bedem i uliva se u Svrljiški Timok.

Ranije danas, pripadnici Sektora za vanredne situacije sa Specijalističkim timom za spasavanje i rad na vodi evakuisali su jednu osobu i domaće životinje iz naselja Svrljig gde se izlio Pravački potok.

Sve snage zaštite i spasavanja su na terenu i preventivno se vrši punjenje džakova sa peskom od strane JKP Svrljig, radi zaštite bedema na Lukovičkom potoku.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: