"Drago mi je što ću moći da odigram jednu gordu i jaku mladu ženu" VIDEO

Mlada, lepa i talentovana. Gledali smo je u "Klipu", "Panami", "Južnom vetru" i serijama "Senke nad Balkanom", "Čizmaši" i "Jutro će promeniti sve".

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 30.01.2019.

11:30

Retki su mladi ljudi koji, svojim talentom, za tako kratko vreme osvoje tolike simpatije publike kao što je to slučaj sa Jovanom Stojiljković.

Mladu glumicu ćemo, od 12. aprila, imati prilike da gledamo na velikoj sceni Narodnog pozorišta kao Sofku u predstavi "Nečista krv", po delu Bore Stankovića.

"Meni to nestvarno zvuči", kaže Jovana za svoju novu ulogu. Sofku smatra jednim od najzanimljivijih i najinspirativnijih ženskih likova u celokupnoj srpskoj književnosti.

"Ona ima 26 godina, kao i ja. Ona je neki deo mene i jako mi je drago što ću moći jednu tako putenu, gordu, jaku mladu ženu da odigram. Ona ima teške scene i odnose, ali se nadam da ćemo to pretočiti u istinu u ova dva meseca, koliko ćemo raditi na predstavi", kaže Jovana.

Uloge u predstavi tumače i Nebojša Dugalić, kao Efendi Mita, zatim Nataša Ninković, Nenad Jezdić, Dušanka Stojanović Glid, Ljiljana Blagojević, Radmila Živković, Tanasije Uzunović, Pavle Jerinić, Zlatija Ivanović i Nikola Vujović.

"Pitali su me često 'Šta je to što sada priželjkuješ, s' obzirom na to da dosta radiš?' Negde potajno sam i mislila na ovakvu neku ulogu i na ovakvu ekipu", ističe Jovana Stojiljković, kojoj je ovo prva uloga na sceni beogradskog Narodnog pozorišta.

Opširniju priču pogledajte u snimku iz emisije Jutro Prve televizije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: