Teatar iz Jekaterinburga večeras gostuje u Beogradu

Solisti i ansambl Državnog akademskog teatra Opere i Baleta iz Jekaterinburga, u saradnji sa Orkestrom Narodnog pozorišta izvešće večeras na Velikoj sceni srpskog nacionalnog teatra balet "Labudovo jezero" Petra Iljiča Čajkovskog.

Izvor: Tanjug
Podeli

U koreografiji Dmitrija Korenjeva, pod dirigentskom upravom Alekseja Bogorada, u glavnim ulogama nastupiće solisti Elena Šaripova, Larisa Ljušina, Ilja Borodulin i Kiril Popov, najavilo je Narodno pozorište.

Predstava je premijerno izvedena 17. jula prošle godine, a scenografiju je uradio Andrij Voitenko.

Državni akademski teatar Opere i Baleta iz Jekaterinburga jedan je od najstarijih teatara u Rusiji. Prva operska sezona otvorena je još 1912. godine, a prva baletska premijera, "Čarobna frula" bila je u februaru 1914.

Ovo je treće gostovanje jekaterinburškog Državnog akademskog teatara Opere i Baleta na Velikoj sceni Narodnog pozorišta - 2013. godine predstavili su se Gala koncertom, a 2014. na program su bili jednočini balet "Salijerijeve varijacije", treći čin iz "Bajadere" i drugi čin iz baleta "Sifilda".

Pozorište

Sećanje na Miru Stupicu - glumicu veka

Narodno pozorište u Beogradu, u znak sećanja i poštovanja na slavnu srpsku i jugoslovensku glumicu Miru Stupicu, organizovaće 3. oktobra na Velikoj sceni prigodnu svečanost pod nazivom "Sećanje na Miru Stupicu - glumicu veka".

Pozorište četvrtak 29.09. 11:38 Komentara: 0

"Ovo nije instant verzija Apokalipse danas"

Treće večeri 50. Bitefa na programu je bila predstava "Urnebesna tama" mladog nemačkog pisca Volframa Loca, u režiji jednog od najmarkantnijih evropskih reditelja Dušana Davida Paržižeka iz Češke i produkciji austrijskog Burgteatra.

Pozorište utorak 27.09. 08:30 Komentara: 1
strana 1 od 8 idi na stranu