Počinju 22. Dani Zorana Radmilovića

Glavni program 22. festivala Dani Zorana Radmilovića svečano počinje večeras u Pozorištu Timočke krajine "Zoran Radmilović", u rodnom gradu velikog srpskog glumca Zaječaru.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 26.10.2013.

09:31

Default images

Festival će otvoriti akademik Dragoslav Mihailović, a zatim će ansambl pozorišta domaćina izvesti njegov tekst "Skupljač", u adaptaciji i režiji Irfana Mensura.

To će biti praizvedba, a pored Mensura igraju Tatjana Beljakova, Ana Bretšnajder, Milan Caci Mihailović i Milutin Vešković.

Do 2. novembra u zvaničnoj konkurenciji učestvovaće još sedam predstava iz Beograda, Užica, Kruševca i Virovitice (Hrvatska). Nagrade će biti dodeljene za najboljeg glumca po oceni stručnog žirija, za najbolju predstavu po oceni publike i za vizuelni identitet predstave, o čemu odlučuje poseban žiri.

Ove godine nagrada za životno delo, kako je ranije objavljeno, pripala je dramskoj umetnici Miri Stupici (90), koja nažalost, neće moći da prisustvuje dodeli.

Organizatori su najavili i bogat prateći program, predstavljanje knjiga i pozorišnih časopisa, izložbe, projekcije, koncerte. Novina je da će ispred pozorišta Timočke krajine "Zoran Radmilović" biti postavljen natkriveni video bim pa će predstave moći da vide i oni koji ne nabave ulaznice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: