Zoran Živković o srpskoj fantastici u prevodu

Jedan od najprevođenijih savremenih srpskih pisaca, Zoran Živković, u četvrtak 12. decembra u 19h u Ustanovi kulture Palilula (Mitropolita Petra 8, Beograd), održaće predavanje "Srpska fantastika u prevodu".

Beograd
Podeli

Predavanje će biti posvećeno pitanjima koja se tiču ostvarivanja potrebnih preduslova da književna dela domaćih autora budu objavljena u edicijama stranih izdavača, kao i važnosti ovog procesa kako za same autore tako i za srpsku književnost i kulturu uopšte.
Predavanje "Srpska fantastika u prevodu" prvo je u nizu književnih dešavanja, koja će se narednih meseci održati u Ustanovi kulture Palilula, a kojima će biti najavljen Festival fantastične književnosti “Art-Anima” (maj 2014. godine).

Organizatori književne večeri i budućeg festivala su: sajt za promociju fantastične književnosti "Art-Anima" (art-anima.com), Ustanova kulture Palilula i Pokret za unpređenje i afirmaciju nauke, kulture i informacionih tehnologija "Punkt".

Knjige/Stripovi

Gejmenov roman britanska knjiga godine

Britansku nagradu za knjigu godine dobio je Nil Gejmen (Neil Gaiman) za roman “The Ocean at the End of the Lane”, koji je publika izglasala kao najbolji u konkurenciji sa ovogodišnjim dobitnicima Nacionalne književne nagrade u deset kategorija.

Knjige/Stripovi nedelja 29.12. 10:22 Komentara: 6

Šta Srbija poseduje od vrednih knjiga?

Odeljenje posebnih fondova Narodne biblioteke Srbije obavilo je pionirski posao na polju zaštite kulturne baštine pripremivši listu starih i retkih knjiga koje dobijaju status "velikog značaja" na osnovu Zakona o retkoj bibliotečkoj građi. Status će steći sutra, kada odluka Upravnog odbora NBS bude objavljena u "Službenom glasniku".

Knjige/Stripovi sreda 25.12. 13:40 Komentara: 1
strana 1 od 27 idi na stranu