Promovisan novi broj "Lica Ulice"

Novi broj novina "Liceulice", čija je tema "Čemu sve služe ulice grada, a ne bi trebalo", promovisan je u restoranu "Medijapan" u Beogradu u okviru akcije "Novogodišnji poklon predajnik“.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 30.12.2010.

13:57

Default images

“Hvala 'Licuulice' i hvala svima vama što ste nam ulepšali Novu godinu. Dobrodošli na našu žurku!“, rekao je Ivan Janjić, korsnik Društva Stari grad, otvarajući akciju.

Posetioci su imali priliku da od dece Svratišta i korisnika Društva za pomoć osobama ometenim u razvoju kupe novo “Liceulice“ i saznaju čemu sve služe ulice grada, a ne bi trebalo, što je i tema novog broja.

Drugi po redu broj "Licaulice" promovisali su njihovi ulični prodavci, među kojima su, osim dece koja žive i rade na ulici i članovi Društva za pomoć osobama ometenim u razvoju Stari grad, a prodavci su od građana dobili poklone-džempere, kape, šalove i rukavice.

Prema rečima koordinatorke projekta Nikolete Kosovac, cilj pokretanja tih novina, čiji je pilot primerak izašao u julu, je aktivnije uključenje pripadnika marginalnih grupa u društveni život zajednice.

"Suština ovih novina je to što polovina zarade od prodatog primerka ide samom prodavcu, čime oni imaju priliku i da zarade, dok se druga polovina koristi za finansiranje novog broja", objasnila je Kosovac, dodajući da na teritoriji Beograda za sada postoje 22 ulična prodavca, a časopis se prodaje i u Novom Sadu.

Tiraž novina je 5.000 primeraka, a osnovne teme su ekologija, inkluzija i briga o javnim prostorima, dodala je ona.

U decembru je sprovedena i akcija "Ulični signal - lične želje", tokom koje su prodavci uličnih novina snimili šta žele, sanjaju i očekuju u novoj godini, a snimci su prikazani na internet stranici www.facebook.com/UlicniSignal.

"To je bila jedinstvena prilika da oni kažu šta žele, pošto obicno nemaju priliku da pričaju tako javno", dodala je Kosovac i najavila da je planirano da u sledećoj godini časopis izlazi svakog meseca.

Deo poklona za "ulične operatere“, prodavce "Licaulice“, obezbedila je i kompanija "Telekom Srbija“, dok je restoran Medijapan služio besplatan čaj, a projekat podržavaju i USAID preko Instituta za održive zajednice i Grad Beograd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: