Predrag Gosta nastupa u Beogradu

Predrag Gosta, svetski priznati i naš najveći specijalista za baroknu muziku, nastupiće na 6. festivalu rane muzike u Beogradu sa svojim baroknim orkestrom “Nju Triniti Barok” (New Trinity Baroque) 13, 15, i 17. juna u 20 časova.

Izvor: B92
Podeli

Gosta se školovao u Velikoj Britaniji, Americi i Rusiji, i važi za jednog od najvećih specijalista za ranu muziku u svetu. Od strane kritičara opisan je kao “umetnik dinamičnog temperamenta i besprekornog izraza” a nastupa aktivno i kao dirigent i čembalista, sa najvećim orkestrima na svetu – kao što su Londonski simfonijski orkestar, Ruski nacionalni orkestar, Simfonijski orkestar ruske kapele “Glinka” u Sankt-Petersburgu i drugi.

Gosta će prvi put na Festivalu rane muzike nastupiti sa orkestrom “Nju Triniti Barokom” večeras, u sredu 13. juna, u 20 časova, u crkvi sv. Petra u 20 časova, sa programom “Viva Vivaldi!” – koncerti za violinu, violončelo, flautu i gudače Antonija Vivaldija. Solisti su barokna violinistkinja Keri Kraus (Carrie Krause), violončelista Andre Loron O’Nil (André Laurent O’Neil) i nemačka blok-flautiskinja Karolina Beter (Karolina Bäter). Ovo je drugi nastup ansambla u Beogradu, koji je već posetio naš grad 2009. godine.

U petak, 15. juna u istom prostoru u 20 časova, “Nju Trinity Barok” će se ponovo predstaviti sa programom violinskih koncerata Johana Sebastijana Baha i Telemanovim koncertom u A-duru iz kolekcije “Tafelmusik”, a u nedelju, 17. juna, takođe u 20 časova, na završnom koncertu Festivala rane muzike gosti će, pored Predraga Goste i “Nju Triniti Baroka” biti i jedna od naših najvećih baroknih meco-sopranistica, Marijana Mijanović, kao i kontratenor Predrag Đoković i lautista Darko Karajić. Na programu su arije iz Hendlovih opera, koncerti Vivaldija, končerta grosa Korelija, Mufata i Helendala, muzika Pahelbela, Baha i Lilija.

Kompletan program festivala može se pronaći na www.festivalranemuzike.com.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 63 idi na stranu