Počeo Međunarodni muzički festival

U Muzičkoj školi "Petar Ilić" u Aranđelovcu 21. marta je počeo četvrti Međunarodni muzički festival, koji se održava pod pokrovetljstvom Centra za kulturu, Turističke organizacije i Skupštine opštine, a trajaće do 27. marta.

Izvor: Tanjug
Podeli

Svoja umetnička dostignuća pokazaće, u Domu omladine, više od 300 najboljih mladih stvaralaca iz svih bivših jugoslovenskih republika, koji će se takmičiti na gitari, violini, harmonici, klaviru i solo pesmi.

Takmičenja će pratiti i koncerti na kojima će nastupiti klavirski duo Milica Sekulić i Dragomir Bratić, sopran Tijana Đuričić i Dragiša Milanović na harmonici.

Festival će, na završnom koncertu u nedelju, učiniti još uzbudljivijim jedan od naših najvećih violinista Stefan Milenković i violinista Marko Josifoski, uz korepeticiju Zarifa Ali Zade.

S obzirom na to da aranđelovačka muzička škola ima i istureno odeljenje u Topoli, planirano je da dva koncerta budu održana i u tom gradu - Dragiše Milanovića na harmonici i Vladimira Pavlovića na violončelu, uz klavirsku pratnju Ivane Karjakov.

Nakon završetka svake takmičarske kategorije biće dodeljena priznanja najuspešnijim umetnicima.

Muzika

Drezdenska filharmonija u Beogradu

Drezdenska filharmonija sa violoncčelistom Danđulom Išizakom i violinistkinjom Vivijanom Hagner, nastupiće 12. aprila u Velikoj dvorani Sava centra u Beogradu, pod vođstvom dirigenta Džona Akselroda.

Muzika četvrtak 31.03. 22:21 Komentara: 2

Rokeri sviraju za Kraljevo

Van Gogh“, „Atomsko sklonište“ i Dado Topić samo su neki od muzičara koji će nastupiti 24. i 25. juna na humanitarnom rok festivalu „Hepicentar“ u Kraljevu, a sakupljeni prilog biće namenjen sanaciji posledica zemljotresa u tom gradu.

Muzika četvrtak 31.03. 18:32 Komentara: 7

Čang postala donator filharmonije

Violinistkinja Sara Čang upisala se na listu donatora Fondacije Beogradske filharmonije Zubin Mehta donirajući honorar od majstorskog kursa održanog u Novom Sadu i Nišu, saopštila je danas Beogradska filharmonija.

Muzika četvrtak 31.03. 17:57 Komentara: 0

Električni orgazam svira u Zagrebu

Beogradski rok sastav „Električni orgazam“ nastupiće 6. aprila u zagrebačkom klubu „Tvornica kulture“, u okviru festivala „Tuborg Eargazam“, koji se iste večeri održava u četiri koncertna prostora u Zagrebu.

Muzika četvrtak 31.03. 17:38 Komentara: 0

Veče ciganskih pesama u Sava centru

Koncert „Biseri ciganske muzike“ na kome će uz Mađarski nacionalni ciganski orkestar nastupiti primadona Jadranka Jovanović, biće održan 8. aprila u Velikoj dvorani Sava centra u Beogradu sa početkom u 20h.

Muzika četvrtak 31.03. 16:14 Komentara: 0
strana 1 od 54 idi na stranu