Nagrada "Sava Šumanović" za Čedomira Vasića

Slikar iz Beograda Čedomir Vasić ovogodišnji je dobitnik nagrade za likovnu umetnost "Sava Šumanović", saopštila je danas novosadska galerija "Bel art".

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.04.2015.

11:05

Default images
Foto: Youtube/Printscreen

Nagrada će mu biti uručena sutra u Master centru Novosadskog sajma, u okviru Međunarodne izložbe umetnosti "Art ekspo".

Čedomir Vasić je rođen 1948. u Beogradu. Diplomirao je i magistrirao slikarstvo na Akademiji likovnih umetnosti u Beogradu, a studirao je video i kompjutersku umetnost kao stipendista Fulbrajtovog programa na Kalifornijskom univerzitetu u Santa Barbari i Los Anđelesu.

Bio je profesor slikanja i crtanja na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu i predavao likovnu kulturu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Na Univerzitetu umetnosti u Beogradu bio je rektor od 2004. do 2009. godine. Delovao je u oblasti konceptualne novomedijske umetnosti, u neoekspresionističkim i citatnim ostvarenjima, u ambijentalnim i multimedijalnim postavkama, a danas se bavi sudbinom srpskog društva, kako iz istorijskog aspekta, tako i iz pozicije angažovanog aktera aktuelnog trenutka sveta i umetnosti.

Članovi ovogodišnjeg žirija za dodelu nagrade "Sava Šumanović" su Vesna Latinović, Lazar Marković i Sava Stepanov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: