KCB na festivalu „Sarajevska zima“

Kulturni centar Beograda i ove godine će učestvovati na festivalu „Sarajevska zima“ gde će 21. februara biti otvorene dve izložbe koje su organizovane tokom prethodne godine u galerijskim prostorima KCB-a.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 19.02.2011.

13:52

Default images

Sarajevska publika imaće priliku da vidi izložbu fotografija Ane Adamović „Na pragu zlatnog doba“ i izložbu „Rene Blok: Cetinjski portfolio“.

Radovi Ane Adamović biće izloženi u galeriji IPC od 17h, dok će izložba „Cetinjski portfolio“ biti otvorena u 19.30h u Umjetničkoj galeriji BiH.

Istog dana na konferenciji za novinare u Umetničkoj galeriji BiH direktorka KCB-a Mia David upoznaće sarajevsku javnost sa istorijatom i značajem Oktobarskog salona, najstarijom, najvećom i najznačajnijom izložbom na kulturno-umetničkoj mapi Srbije.

Međunarodni festival „Sarajevska zima“, dvadeset sedmi po redu, održava se od 4. do 28. februara, pod nazivom „Umjetnost ljubavi“. U okviru ovogodišnjeg festivala priređena je i izložba posvećena Draganu Sakanu, koja je od 7. do 14. februara bila otvorena u IPC galeriji.

Tokom festivala biće izvedeno više od 100 programa - izložbi vizuelnih umetnosti, koncerata, pozorišnih predstava, književnih prezentacija i filmskih projekcija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: