Kultura

Subota, 17.06.2023.

15:12

Kventin Tarantino otkrio šta nikad ne radi u svojim filmovima: "To je most koji ne mogu da pređem"

Proslavljeni režiser je u velikom intervjuu za Variety govori o nekim principima preko kojih nikada nije želeo da pređe.

Izvor: B92

Kventin Tarantino otkrio šta nikad ne radi u svojim filmovima:
Foto: Profimedia

Kventin Tarantino je režirao neke od najpozantijih fimova, a trenutno radi na novom projektu koji se zove "Filmski kritičar".

U velikom intervjuu je govorio i o tome gde povlači granicu nasilja kada su snimanja u pitanju. i otkrio kako nikada u svojim filmovima ne ubija životinje. "To je most koji ne mogu da pređem. Insekti takođe. Osim ako ne plaćam da vidim neki bizarni dokumentarac, ne plaćam da vidim pravu smrt. Deo načina na koji sve ovo funkcioniše jeste da je sve samo verovati. Zato mogu da podnesem scene nasilja, jer se svi samo zaje*avamo", rekao je on.

"Nekoj životinji, nekom psu, nekom lami, nekoj muši, nekom pacovima, nije briga za tvoj film. Ubio bih milion pacova, ali ne želim nužno da ubijem jednog na filmu ili da vidim jednog ubijenog na filmu, jer ne plaćam da vidim pravu smrt", zaključio je Tarantino.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Svet

Rusija objavila: Britanci digli uzbunu

Ruski istraživački brodovi, kojima upravlja Ruska agencija za otkrivanje mineralnih rezervi za komercijalnu eksploataciju (Rosgeo), pronašli su stotine milijardi barela rezervi nafte i gasa na Antarktiku u oblastima na koje polaže pravo Velika Britanija.

13:25

24.5.2024.

1 d

Podeli: