Svet 1

25.05.2024.

22:06

Ukrajina istražuje svoju 125. brigadu: Oni su krivi što Rusi napreduju

Ukrajina istražuje tvrdnje da je nepažnja njenih jedinica dozvolila ruski upad na severoistok zemlje.

Izvor: newsweek

Ukrajina istražuje svoju 125. brigadu: Oni su krivi što Rusi napreduju
Profimedia

Podeli:

Državni istražni biro otvorio je istragu o tome kako su 125. brigada i njoj potčinjene jedinice organizovale odbranu u oblasti Harkova, objavila je Ukrajinska pravda, pozivajući se na sudske dokumente.

Moskovske trupe su 10. maja pokrenule novu ofanzivu u kojoj su napredovale šest milja, navodno zauzimajući naselja u potezu koji je osmišljen da rastegne ukrajinske snage dok čekaju isporuku novog zapadnog oružja.

U sudskom dokumentu se navodi da je preliminarnom istragom utvrđeno da 125. brigada, 415. odvojeni streljački bataljon, 23. mehanizovana brigada, 172. odvojena streljačka i druge jedinice "nisu pravilno organizovale odbranu položaja na granici Harkovske oblasti" zbog "nepažljivog odnosa prema vojnoj službi".

U dokumentu se, prema prevodu, navodi da je ruska ofanziva "dovela do gubitka položaja, vojne opreme i ljudstva" i da su ukrajinske trupe "napustile" druge položaje.


 

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: