Svet 1

25.05.2024.

22:06

Ukrajina istražuje svoju 125. brigadu: Oni su krivi što Rusi napreduju

Ukrajina istražuje tvrdnje da je nepažnja njenih jedinica dozvolila ruski upad na severoistok zemlje.

Izvor: newsweek

Ukrajina istražuje svoju 125. brigadu: Oni su krivi što Rusi napreduju
Profimedia

Podeli:

Državni istražni biro otvorio je istragu o tome kako su 125. brigada i njoj potčinjene jedinice organizovale odbranu u oblasti Harkova, objavila je Ukrajinska pravda, pozivajući se na sudske dokumente.

Moskovske trupe su 10. maja pokrenule novu ofanzivu u kojoj su napredovale šest milja, navodno zauzimajući naselja u potezu koji je osmišljen da rastegne ukrajinske snage dok čekaju isporuku novog zapadnog oružja.

U sudskom dokumentu se navodi da je preliminarnom istragom utvrđeno da 125. brigada, 415. odvojeni streljački bataljon, 23. mehanizovana brigada, 172. odvojena streljačka i druge jedinice "nisu pravilno organizovale odbranu položaja na granici Harkovske oblasti" zbog "nepažljivog odnosa prema vojnoj službi".

U dokumentu se, prema prevodu, navodi da je ruska ofanziva "dovela do gubitka položaja, vojne opreme i ljudstva" i da su ukrajinske trupe "napustile" druge položaje.


 

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi lažu, Su-57 je beskoristan?

Vest da su ukrajinske oružane snage oborile ruski Su-57 predstavljena je kao “čudo”, ali sve je više onih koji tvrde da je ta letelica beskorisna.

13:53

19.6.2024.

1 d

Podeli: