Džejn Fonda (85) u pauzama od hemoterapije za teški oblik raka snimila tri filma VIDEO

Da je i u 85. godini doslovno neuništiva i nezaustavljiva, slavna američka glumica, politička aktivistkinja, spisateljica, bivši model i guru fitnesa, Džejn Fonda potvrdila je i u nedavnom intervjuu za The Hollywood Reporter u kojem je otkrila kako se prošle godine borila s karcinomom. No, uprkos hemoterapijama i poodmakloj dobi, ova je izuzetna glumica snimila čak tri filma.

Izvor: index.hr
Podeli
Foto: Denis Makarenko/Shutterstock
Foto: Denis Makarenko/Shutterstock

Naime, prošle je godine Fondi dijagnostikovan Ne-Hodgkinov limfom, rak krvi, i trenutno je u remisiji, s tim da je poslednju hemoterapiju primila sredinom novembra. Za zaljubljenicu u trening, koja još uvek redovno vežba s trenerom, to je značilo neke životne promene, poput korištenja lifta u svom domu iako je oduvek bila tip osobe koja bira stepenice.

"Stvarno me jako pogodilo. Ponekad bi mi jednostavno potpuno nestalo energije. Inače mogu da držim sklek i po nekoliko minuta. Kad sam bila na hemoterapiji, nakon 30 sekundi bih se srušila", ispričala je Fonda u razgovoru prisećajući se tog prilično teškog razdoblja.

Međutim, tom umoru u njenom profesionalnom životu nema ni traga. Ipak, zaposlenija je od većine upola mlađih glumaca, igra u tri filma koja izlaze u sljdeća četiri meseca.

Želi drugačije uloge za starije glumice

Naime, njena je velika želja da starije žene na ekranu dobiju moćnije i zanimljivije uloge i budu više zastupljene na filmu. Želi starije žene na ekranu da prikaže kroz ozbiljnije likove.

"Ona želi da pokaže žene određene dobi na ljudskiji način", objašnjava Tomlin.

Kako bilo, Fondin prvi novi film je "80 for Brady", Paramountova sportska komedija koja u američke bioskope stiže 3. februara, u kojoj Džejn i Tomlin uz Sali Fild i Ritu Moreno glume 80-godišnje navijačice koje pokušavaju da dođu na Super Boul.

Drugi film u nizu je "Moving On", indi drama s elementima komedije koja počinje s prikazivanjem sredinom marta i u kojoj je Fonda opet s Tomlin udružila snage protiv udovca njihove nedavno preminule prijateljice. Sredinom maja pak dolazi film "Book Club: The Next Chapter", nastavak belim vinom natopljene komedije iz 2018., u kojem uz Fondu glume Dajen Kiton, Kendis Bergen i Meri Stinburgen.

"Čak ni na vrhuncu karijere, kad god da je to bilo, verovatno tokom 1970-ih, nikad nisam snimila tri filma u jednoj godini. Zato se osećam prilično srećno", naglasila je Fonda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 19 idi na stranu