"X-men: Mračni feniks" 5. juna stiže u bioskope VIDEO

Od scenariste i reditelja Sajmona Kinberga dolazi nam najradikalniji X-Men ikada napravljen "X-Men-Mračni Feniks".

Izvor: B92
Podeli
Printscreen YouTube/MegaComFilm
Printscreen YouTube/MegaComFilm

Priču o podeljenom heroju, podeljenoj porodici i podeljenom svetu predvodi crvenokosa superheroina Džin Grej, a njena transformacija od nadarene, darovite mutantkinje u najmoćniju snagu univerzuma dovodi do kulminacije čuvene franšize rađene skoro pune dve decenije.

Spektakularni blokbaster 3D "X-Men: Mračni Feniks" biće premijerno prikazan u Srbiji 5. juna, dok će se narednog dana 6. juna naći u redovnoj bioskopskoj distribuciji.

Tokom opasne spasilačke misije u svemiru Džin pogađa kosmička sila koja je transformiše u jednog od najmoćnijih mutanata. Boreći se sa tom sve nestabilnijom snagom, kao i sa svojim ličnim demonima, Džin Grej nema mogućnosti da kontroliše sebe i postaje pretnja po čitavu X-Men porodicu, kao i opasnost po našu planetu.

Mesecima pre nego što je počeo da piše scenario reditelj Sajmon Kinberg se sastao sa glumicom Sofi Tarner poznatoj po ulozi Sanse u seriji „Igra prestola” kako bi razmotrili ambiciozni plan za superherojsku dramu. Sofi Tarner je igrala Džin i pre, u nastavku “X-Men: Apokalipsa”, ali poslednji snimljeni film, “X-Men: Mračni Feniks” je zahtevao od glumice drugačiju posvećenost liku.

Od samog početka, glumica Sofi Tarner bila je uzbuđena zbog prilike koja joj je pružena:

"Sajmon je zaista želeo da stavi tu priču i Džinino putovanje u prvi plan. Vrlo često u filmovima o superherojima se stvarna priča izgubi i u prvi plane se stave veliki i sjajni specijalni efekti."

Osim Sofi Tarner, u ostalim ulogama našli su se i drugi poznati glumci: Dženifer Lorens, Džejms Makavoj, Nikolas Hoult, Majkl Fasbender i drugi.

strana 1 od 27 idi na stranu