Arsenal dobija svoj filmski festival

"Arsenal Film Fest" (AFF) biće održan od 7. do 10. juna u Knjaževsko-srpskom teatru u Kragujevcu, a ulaz na projekcije je besplatan uz kupljenu ulaznicu za "Arsenal Fest 08".

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 16.05.2018.

17:00

Arsenal dobija svoj filmski festival
Foto: Promo

AFF je prateći program kragujevačkog "Arsenal Festa", koji će biti održan 21, 22. i 23. juna uz nastupe bendova "The Kills", "Editors", "Texas", "Enter Shikari", "Morćeeba"...

Prvog dana "Arsenal Film Festa" biće prikazan film "The Possibilities Are Endless" (2014) o oporavku škotskog muzičara Edvina Kolinsa od moždanog udara.

Istog dana na programu je dokumentarac "Zarobljeno vreme" (2017) reditelja i scenariste Milana Nikodijevića o rok publicisti Petru Peci Popoviću, a potom će njih dvojica odgovarati na pitanja publike.

"Muzički dokumentarni film je inače jedan od žanrova koji je u najvećoj ekspanziji u poslednjih deset godina u svetu filma i drago mi je da i Kragujevac dobija jedan takav festival, na kojem će publika imati priliku da vidi najrecentnija izdanja, vrlo kvalitetnih, vrlo zabavnih, vrlo poučnih filmova o muzici, muzičarima i svemu onome što muzika danas znači", kaže selektor AFF Admir Ćulumarević.

Drugog dana 8. juna biće projekcije filmova "Bloodlight and Bami" (2018) rediteljke Sofi Fajns o pop divi Grejs Džons i "Liberation Day" (2017) o poseti kultnog slovenačkog benda "Laibah" Severnoj Koreji.

U "The New Gipsy Kings" (2016) autor Liviu Tipurita bavi se jedinstvenim svetom besnih automobila i luksuznih stanova Roma - muzičkih zvezda u Rumuniji, koji je na programu AFF-a 9. juna, a sledi film "Charlatan Magnifique" (2017) Maje Pavlin o slovenačkom muzičaru Robertu Pešutu-Manjifiku, autoru klasika "Pukni zoro".

Poslednje večeri, posetioci će gledati "Raving Iran" (2016), u kome autorka Susan Redžina Meures prati di-džejeve Anoosh Rakizade i Arash Shadram koji pokušavaju da se bave tehno-muzikom u Iranu uprkos opresivnom režimu.

AFF zatvara 10. juna "Whitney: Can I Be Me" (2017) dokumentarac Nika Brumfilda o životu i karijeri jedne od najvećih svetskih pop zvezda ikada Vitni Hjuston.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: