I Srbija kandidata za Oskara ima

Film "Dnevnik mašinovođe" reditelja Miloša Radovića kandidat je Srbije za 89. nagradu Oskar u kategoriji dugometražni igrani film van engleskog područja, saopšteno je danas iz srpske Akademije filmske umetnosti i nauke.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Beogradska premijera "Dnevnika mašinovođe" u septembru

"Trebalo bi da nas vode mali hrabri ljudi"

Odličan prijem filma "Dnevnik mašinovođe" u Moskvi

Moskva: Nagrada publike za film "Dnevnik mašinovođe"

Taj film je, posle tajnog glasanja članova stručnog odbora Akademije, pobedio u selekciji pet domaćih ostvarenja, što je organizovano u skladu s Pravilima američke akademije i Pravilnikom srpske akademije.

Radovićev film je komedija-melodrama o nevinim ubicama i njihovim životima, a glavni junak je Ilija (Lazar Ristovski), šezdesetogodišnji mašinovođa, koji drži neslavan rekord od 28 gaženja tokom karijere.

Njegov devetnaestogodišnji usvojeni sin Sima (Petar Korać) priprema se da nastavi porodičnu tradiciju, a Ilija ga upoznaje s poslom i činjenicom da su nesreće neizbežne.

Film je snimljen u produkciji kuće Zillion film, a producenti su Petar Ristovski i Lazar Ristovski, ujedno i glavni glumac u filmu, u kojem igraju i Nina Janković, Mirjana Karanović, Jasna Đuričić, Mladen Nelević, Danica Ristovski, Haris Burina, Tihomir Stanić, Pavle Erić…

Beogradska premijera biće održana 14. septembra u Centru "Sava", a dan kasnije film će imati priliku da pogleda i novosadska publika, a potom i publika u drugim gradovima Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 37 idi na stranu