Franziska Petri o "Izdaji" i...

Nemačka glumica Franciska Petri, gošća 41. Festa, izjavila je danas da se posle svake uloge seća samo svog unutrašnjeg stanja, ne doživljava sebe onako kako je vidi publika na velikom platnu, a posebno joj je interesantno bilo što je u filmu "Izdaja" u jednom liku imala dve osobe.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 28.02.2013.

14:14

Default images

Petri tumači glavnu ulogu u filmu "Izdaja" ruskog reditelja Kirila Serebrenikova, koji se prikazuje u okviru takmičarskog programa Festa - "Evropa van Evrope", a partner joj je makedonski glumac Dejan Lilić.

"Žena zadužena za kasting videla me je na crvenom tepihu u Nemačkoj i mislim da je izabrala moj izgled. Onda me je pozvala, srela sam Kirila i brzo je doneo odluku da ja igram u njegovom filmu", objasnila je Petri kako je došlo do toga da igra u ruskom filmu.

Prvi izazov joj je bio ruski jezik. "Morala sam da glumim na stranom jeziku i to na vrlo teškom jeziku, jer za Nemce ruske reči su veoma teške za izgovor. Onda sam imala veoma emotivne i veoma strastvene scene. Sve to je za mene bio veliki izazov. Vrlo sam srećna što sam igrala u tom filmu", rekla je Petri Tanjugu.

Lilić i Petri igraju muškarca i ženu koji se slučajno sreću i shvataju da ih njihovi bračni partneri varaju. To otkriće ih navodi da urade stvari koje inače ne bi i prepuste se međusobnoj strasti.

"Svako od nas poznaje obe strane - kako izgleda varati i biti prevaren, možda ne u ljubavi, ali i svako zna taj osećaj. Bilo je interesantno imati obe strane u jednoj ulozi. Obično ste ili osoba koja vara ili ste osoba koja je prevarena, ali ne oba", primetila je šarmantna glumica, koja je za glavnu rolu u Serebrenikovom filmu nagrađena u Talinu i Abu Dabiju.

"Za mene je teško da vidim sebe sa spoljašnje strane. Kada glumim, ja se sećam samo onog dela iznutra. Publika vidi led i vatru, ja se sećam rane koju je ona imala i u radu polazim od tih unutrašnjih osećanja", istakla je Petri.

O saradnji sa ruskim rediteljem i makedonskim glumcem, Petri je rekla da su "imali mnogo sreće".

"Nismo imali vremena za pripreme, sve se odvijalo veoma brzo. Dobili smo scenario dve nedelje pre snimanja. Ovaj projekat je kreiran iz haosa, ali mnoge magične stvari su se desile i mislim da je jedna od tih magičnih stvari bila hemija između Kirila, Dejana i mene. Bilo je dobro, bilo je kao da se dugo znamo. Mogli smo sve da uradimo. Bilo je lako", naglasila je nemačka glumica.

Ona je rekla da je ovom ulogom dosegla visok nivo i da joj je sada teško da pronađe sledeći projekat.

"Tražim ulogu koja može da nadmaši nivo koji sam dosegla u ovom filmu. Zzelim da igram drugačiju ulogu, ali da imam isti izazov. To nije lako naći, nadam se da ću uspeti", istakla je Petri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: