Kluni okupio glumački tim snova

Džordž Kluni je regrutovao „ubitačnu” postavu glumaca za svoj novi rediteljski projekat, istorijsku dramu „The Monuments Men”.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 30.10.2012.

12:07

Default images

Uz Klunija u filmu će se pojaviti Kejt Blanšet, Danijel Krejg, Bil Mari, Žan Dižarden, Džon Gudman, Hju Bonevil i Bob Balaban.

Reč je o filmskoj adaptaciji romana zasnovanog na istinitim događajima, "The Monuments Men: Allied Heroes, Nazi Thieves and the Greatest Treasure Hunt in History," Roberta M Edsela za koju su scenario napisali Kluni i Grant Heslov.

Reč je o poslednjem poglavlju nacističke vladavine koja se svela na potpuno uništavanje svega što je činilo kulturu živom, od delâ do umetnikâ. Grupa istoričara umetnosti i kustosa ujediniće se u potrazi za umetničkim delima koje su nacisti ukrali, ne bi li došla do njih pre nego što ih Hitler uništi.

Edsel je osnivač i predsednik Fondacije za očuvanje umetnosti "Monuments Men" a Nacionalnoj arhivi SAD poklonio je dva albuma sa foto-dokazima o umetničkom blagu pokradenom tokom Trećeg rajha.

„Veoma sam uzbuđen zbog ovog projekta”, kazao je Kluni. „Film će biti komercijalan i zabavan, sa velikim budžetom. Dugo sam tražio temu za svoj sledeći projekat. Nemam ništa protiv komercijale i zabave, ali osim toga želim nešto i da kažem svojim delom”.

Snimanje počinje 1. marta na raznim lokacijama u Nemačkoj, Austriji, Francuskoj i Engleskoj. Filmska ekipa će biti ista koja je radila „Argo”, film u režiji Bena Afleka koji su Kluni i Heslov producirali a koji je trenutno prvi na listi najgledanijih u SAD.

 

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: