Piter O'Tul napušta glumu

Irski glumac Piter O'Tul, široj publici poznat po ulozi u filmu "Lorens od Arabije", izjavio je da je okončao svoju glumačku karijeru i da se povlači sa filma i iz pozorišta.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 11.07.2012.

09:36

Default images

"Vreme je da se poklonim i povučem se sa filma i pozorišta. Želja me je napustila. Više se neću vraćati", kazao je 79-godišnji glumac u izjavi koju je objavio njujorški novinar Bil Ogastin.

O'Tul, koji inače živi u Londonu, kazao je da mu je karijera, tokom koje je bio osam puta nominovan za Oskara ali ga nikada nije osvojio, "donela podršku publike, duševno ispunjenje i materijalnu sigurnost".

"Spojila me je sa finim ljudima, dobrim prijateljima sa kojim sam podelio nezaobilaznu sudbinu svih glumaca, ispunjenu neuspesima i hitovima", istakao je on.

Svoje prve uspehe u karijeri, O'Tul je zabeležio igrajući u Šekspirovim komadima, da bi kasnije stekao svetsku slavu u filmovima kao što su "Zbogom, gospodine Čips" (1969), "Vladajuća klasa" (1972), "Kaskader" (1980) i "Moja omiljena godina" (1982).

Poslednji put je nominovan za Oskara za najboljeg glumca 2006. godine za ulogu u filmu "Venus". Za životno delo dobio je Oskara 2003. godine.

O'Tul je izjavio da će se sada posvetiti pisanju trećeg toma svojih memoara. Svoje saopštenje završio je rečima: "Pozdravljam se sa svojom profesijom bez suza u očima i uz duboku zahvalnost".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: