Srpski Holywood oživljava 27. jula

Srpski Holywood, ambijent na otvorenom prostoru u selu Mutanj na planini Rudnik, ponovo će oživeti od 27. do 29. jula, za kada je najavljena druga Revija nezavisnih off-filmova Srbije koja će prikazati sedam novih ostvarenja nastalih u takozvanim kućnim radionicama.

Podeli

Osim sedam filmova u konkurenciji za nagradu Šumski patuljak, biće prikazana i dva van konkurencije. Zvaniči program čihne filmovi “Obrt” Srđana Stojanovića iz Beograda, “To moram” Branka Radakovića iz Bača, “Filozof iz našeg sokaka” prof. Dragana Krstića i Vladimira Karadžića iz Subotice, “Putevima Tibora Sekelja” Stipana Milodanovića iz Subotice, “Potpisani” - 2. epizoda “Šifra” i 3. epizoda “Voz” Marka Kovača iz Beograda, kao i “Hipnoza” Koste Marinkovića iz Gornjeg Milanovca, prenosi portal SEEcult.org.

Van konkurencije biće prikazan film o prošlogodišnjoj Reviji - “60’” Miroslava Nikolića i Bate Petrovića, koji je autor i filma “Srpski mjuzikl - 60’”.

Reviju su pomogli Ministarstvo kulture Srbije i SO Gornji Milanovac, a tehničku podršku daje beogradsko producentsko preduzeće Fiks Fokus.Prva Revija nezavisnih off-filmova Srbije održana je sredinom avgusta 2011. godine i na njoj je prikazano 11 dugometražnih ili srednjemetražnih igranih filmova nastalih u “kućnim radionicama”, od kojih je sedam bilo u konkurenciji.

Srpski Holywood, inače, delo je mladog entuzijaste Ivana Jakovljevića, zvanog Ivo-Car, a nalazi se u selu Mutanj, kilometar i po iznad Ibarske magistrale. Slova natpisa “Holywood” vide se sa Ibarske magistrale i danju i noću, sa uspona ka tzv. Rudničkom bregu (105. kilometar od Beograda).

Film/TV

Bez Eme u "50 nijansi"

Glumica Ema Votson, poznata po ulozi Hermione Grejndžer u serijalu filmova o čarobnjaku Hariju Poteru, demantovala je medijske navode da će igrati ulogu studentkinje Anastazije Stil u filmskoj adaptaciji erotskog romana ''Pedeset nijansi - Siva'' E. L. Džejms.

Film/TV utorak 31.07. 17:43 Komentara: 5

"Isijavanje" dobija prikvel

Holivudski studio “Vorner” tiho radi na filmu koji opisuje događaje koji su prethodili radnji iz legendarnog filma Stenlija Kjubrika “Isijavanje”, saznaje “LA tajms”

Film/TV utorak 31.07. 13:24 Komentara: 0

Albaharijeve "Pijavice” na filmu

Film radnog naslova „Pijavice“ inspirisan je istoimenim Albaharijevim romanom, ali i „Mrakom“ i žanrovski bi najbolje mogao da se okarakteriše kao ljubavno-politički triler. U režiji Dragana Marinkovića film će se snimati u Srbiji i Kanadi.

Film/TV utorak 31.07. 12:56 Komentara: 1

Bata dobro, uskoro na kućnoj nezi

Jedan od najvećih srpskih glumaca Velimir Bata Živojinović uspešno je prebrodio prve tri nedelje koje se smatraju kritičnim kod moždanog udara, pišu "Novosti". Lekari su ipak odlučili da ga zadrže u bolnici još desetak dana - za svaki slučaj.

Film/TV utorak 31.07. 12:08 Komentara: 5

IMDb: Novi Betmen 10. svih vremena

Nakon promene pravila, najnovije ostvarenje o Betmenu, The Dark Knight Rises (Uspon mračnog viteza) Kristofera Nolana našlo se u prvih 10 filmova prestižne liste najbolje ocenjenih filmova svih vremena sajta Internet Movie Database.

Film/TV utorak 31.07. 11:11 Komentara: 12
strana 1 od 64 idi na stranu