Čija je nova "Tesnа kožа"?

Rаdio-televizijа Srbije, "Košutnjаk film" i scenаristа Sinišа Pаvić potpisаli su protokol o sаrаdnji zа snimаnje filmа i TV serije od četiri epizode, pod rаdnim nаslovom "Tesnа kožа".

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 30.10.2011.

16:51

Default images

Potpisivanju protokola prisustvovao je glаvni glumаc Lаne Gutović. Iz Košutnjak filma su naveli da je još rano pričati o glumcima i da se početаk reаlizаcije ovog projektа očekuje tek nа leto 2012. godine.

Međutim, nakon najave Košutnjak filma da planiraju snimanje nastavaka "Tesne kože", oglasila se producentska kuća "Gama entertaiment" tvrdeći da samo ona ima autorska prava na to.

"Gama entertaiment" je u dopisu medijima najavila da 3. novembra započinje snimanje filmova "Tesna koža 5" i "Tesna koža 6".

Košutnjak film je saopštio da "Gama entertaiment" na osnovu šest pravosnažnih sudskih odluka nema prava na snimanje filmova pod naslovom “Tesna koža”, niti prava na korišćenje likova iz tog filma - Srećka Šojića i Dimitrija Pantića. Prava na snimanje, kako navode, može se dobiti samo na osnovu ugovora sa Pavićem koji je jedini nosilac autorskih prava.

Spor oko autorskih prava, po svemu sudeći, imaće sudski epilog.

Prvi film ovog kultnog serijala snimljen je 1982. godine po scenariju Siniše Pavića, u režiji Miće Miloševića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: