Upoznajte lepote Danske na Kalemegdanu

Otkrijte lepote udaljenih hladnih predela na izložbi fotografija pod nazivom "Kraljevina Danska - od Kopenhagena do Arktika" na Savskom šetalištu na Beogradskoj tvrđavi.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 26.10.2017.

10:19

Upoznajte lepote Danske na Kalemegdanu

Izložba je poklon Ambasade Kraljevine Danske povodom stogodišnjice od uspostavljanja diplomatskih odnosa između naših zemalja. Realizovana je u saradnji sa JP Beogradska tvrđava i uz podršku danskih kompanija „Novo Nordisk“, „Grundfos“ i „NIRAS“.

Fotografije prikazuju kako se jedan grad razvija, raste i traži rešenja za dalje širenje, a takođe i kako mistični predeli Severa funkcionišu, odnosno kako ljudi žive, na koji način se primenjuje održivi razvoj i koji su to resursi Grenlanda, Farskih ostrva i Arktika.
Izložbu „Kraljevina Danska – Od Kopenhagena do Arktika“ su svečano otvorili ambasador Kraljevine Danske u Beogradu, Nj.E. Anders Hougor, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Zoran Đorđević, podsekretar za kulturu grada Beograda, Milan Lazović i direktor JP Beogradska tvrđava, Petar Andrijašević.
Posetioci Savskog šetališta na Beogradskoj tvrđavi moći će da uživaju u izložbi fotografija sve do 6. novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: