Zlatna kolajna za monodramu Slobodanu Beštiću

Zlatnu kolajnu "Maja Dimitrijević" za najbolju monodramu dobio je Slobodan Beštić za predstavu "Moje nagrade" u produkciji Narodnog pozorišta u Beogradu i Kulturnog centra Pančevo, saopštili su organizatori 40. Međunarodnog festivala monodrame i pantomime.

Izvor: Beta
Podeli

Zlatnu kolajnu za pantomimu dobio je Juri Kostanijan za predstavu "Duša stolice".

Nagradu "Ljuba Moljac" za stend ap osvojio je Vladimir Cvejić za "Brevroviziju".

Zlatna kolajna publike "Siniša Dašić" pripala je Vesni Stanković za monodramu "Milunka".

Nagradu za inventivnost dobila je Tina Milivojević za monodramu "The Village".

Stručni žiri u sastavu Tanja Popović, Marta Bereš i Ljiljana Blagojević doneo je jednoglasnu odluku, ističući da monodrama "Moje nagrade" dokazuje kako "celovitost jedne predstave može da čini sam glumac na sceni".

"Glumačkom lakoćom, svedenim sredstvima, Beštić dokazuje studiozan rad potvrđujući fantastičnu definiciju Ostrovskog da je talenat osećaj za meru. Uzbudljiva priča o odnosu umetnika i vlasti, u kojoj umetnik preispituje dobijene nagrade, zaslužuje u potpunosti ovo prestižno priznanje", izjavila je predsednica žirija Ljiljana Blagojević.

Za ovogodišnji festival selektor dr Milovan Zdravković je u takmičarski program uvrstio 11 monodrama, tri pantomime i četiri stend ap nastupa.

Manifestacija je održana od 23. do 28. juna u zemunskom "Pinkiju" i Pozorištu lutaka "Pinokio", koje je zbog renoviranja izmešteno u bivši novobeogradski bioskop "Jugoslavija".

strana 1 od 41 idi na stranu