Zlatna kolajna za monodramu Slobodanu Beštiću

Zlatnu kolajnu "Maja Dimitrijević" za najbolju monodramu dobio je Slobodan Beštić za predstavu "Moje nagrade" u produkciji Narodnog pozorišta u Beogradu i Kulturnog centra Pančevo, saopštili su organizatori 40. Međunarodnog festivala monodrame i pantomime.

Izvor: Beta
Podeli

Zlatnu kolajnu za pantomimu dobio je Juri Kostanijan za predstavu "Duša stolice".

Nagradu "Ljuba Moljac" za stend ap osvojio je Vladimir Cvejić za "Brevroviziju".

Zlatna kolajna publike "Siniša Dašić" pripala je Vesni Stanković za monodramu "Milunka".

Nagradu za inventivnost dobila je Tina Milivojević za monodramu "The Village".

Stručni žiri u sastavu Tanja Popović, Marta Bereš i Ljiljana Blagojević doneo je jednoglasnu odluku, ističući da monodrama "Moje nagrade" dokazuje kako "celovitost jedne predstave može da čini sam glumac na sceni".

"Glumačkom lakoćom, svedenim sredstvima, Beštić dokazuje studiozan rad potvrđujući fantastičnu definiciju Ostrovskog da je talenat osećaj za meru. Uzbudljiva priča o odnosu umetnika i vlasti, u kojoj umetnik preispituje dobijene nagrade, zaslužuje u potpunosti ovo prestižno priznanje", izjavila je predsednica žirija Ljiljana Blagojević.

Za ovogodišnji festival selektor dr Milovan Zdravković je u takmičarski program uvrstio 11 monodrama, tri pantomime i četiri stend ap nastupa.

Manifestacija je održana od 23. do 28. juna u zemunskom "Pinkiju" i Pozorištu lutaka "Pinokio", koje je zbog renoviranja izmešteno u bivši novobeogradski bioskop "Jugoslavija".

Ostalo

Završeni "Bucini dani"

Priznanje "Zlatno zrno" za najbolje glumačko ostvarenje festivala "Bucini dani 2015" dodeljeno je Borisu Komneniću, prvaku drame Narodnog pozorišta iz Beograda.

Ostalo ponedeljak 29.06. 13:22 Komentara: 3

Zidna slika Raula Goldonija ponovo pred publikom MIJ-a

Zidna slika "Život, stradanja i borba naroda na području kraja predsednika Josipa Broza Tita, od srednjeg veka do oslobođenja" , Raula Goldonija, koja je nastala 1963. godine na zidu prvog sprata objekta Muzej 25. maj, u subotu 4. jula nakon 19 godina ponovo će biti otkrivena i dostupna za razgledanje posetiocima Muzeja istorije Jugoslavije.

Ostalo ponedeljak 29.06. 13:22 Komentara: 0

Exit danas slavi 15. rođendan

Na današnji dan, 29. juna 2000. godine, pokrenut je festival Exit kao deo studentskog protesta, a sredstvo komunikacije su bili muzika, film, pozorište, performansi, izložbe, predavanje i debate.

Ostalo ponedeljak 29.06. 11:37 Komentara: 33
strana 1 od 41 idi na stranu