DOB: O japanskoj kulturi 1-3. 2.

Društvo ljubitelja japanske popularne kulture "Sakurabana" organizovaće od 1. do 3. februara u Domu omladine Beograd Konvenciju japanske popularne kulture - "ChibiCon".

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 29.01.2013.

08:52

Default images

Prvi beogradski "ChibiCon" ponudiće posetiocima presek najpopularnijih sadržaja sa festivala "Japanizam", najavili su organizatori.
U japanskom slengu, "ćibi" znači "malecak" i upravo je ideja organizatora da u samo tri dana ponudi dobru zabavu sa popularnim sadržajima sa "Japanizma".

Od ranog popodneva pa do kasnih večernjih časova, ljubitelje japanske kulture očekuju prodajni sajam "Artist Alley", godišnja izložba polaznika "Sakurabaninog" manga kursa, brojne društvene i kartične igre, predavanja, turniri u video igrama, anime kviz, manga radionica, modna dešavanja i tri filmske projekcije.

Program "ChibiCon"-a otvaraju društvene i kartične igre. Najpre će biti organizovane kvalifikacije u društvenoj igri "Naseljenici ostrva Katan". Kvalifikaciona takmičenja trajaće tokom petka i subote, a u nedelju predstoje polufinalne borbe i veliko finale.
Igraće se i "Yu Gi Oh!", "Magic the Gathering", "Beybladera".

Mihajlo Nikitović održaće predavanje "Vocaloid - pop-zvezde koje ne postoje", a Nenad Grujić će predstaviti "AMV8" - specifičnu formu kreativnog izražavanja fanova, koji montiraju inserte iz anime ostvarenja uz muziku ili nekakvu drugu podlogu.

Planirane su projekcije filmova "Brave Story" u režiji Koići Ćigire, "From up on Poppy Hill" Gora Mijazakija i "Detroit Metal City" Hirošija Nagahame.

"Artist Alley" ponudiće unikatni nakit i odeću inspirisanu Japanom, postere, bedževe i crteže u manga stilu koje su svojeručno izradili domaći mladi umetnici, anime figure, torbe, priveske za ključeve, kao i nova i stara izdanja mangi na raznim jezicima.

Najavljena je i radionica "Harađuku Mejkover" u okviru koje će odabrana mlada dama uz pomoć dizajnera, šminkera i frizera, poprimiti izgled inspirisan uličnom modom Japana.

Ulaznice su u prodaji na Blagajni DOB, a cena dnevne ulaznice je 100 dinara.

Kopletan program možete pogledati ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: