Srpska selekcija na Bijenalu Evrope

Beogradski Centar za savremenu umetnost "Strategie Art" 29. novembra je otvorio izložbu srpske selekcije umetnika koji su tokom prethodna dva meseca učestvovali na 15. bijenalu mladih iz Evrope i Mediterana.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 30.11.2011.

10:10

Default images

Izložba, koja će do 9. decembra moći da se vidi u Pres centru u Knez Mihailovoj ulici, okupila je vizelne umetnike Jelenu Košticu, Sejmu Prodanović, Mihaila Vasiljevića i Mirjanu Radovanović a kao gosta su pozvali kolegu iz Grčke Temisa Bliziotisa koji je sa njima nastupio na vizelnom delu bijenala održanom u Solunu.

Jedan od najvećih bijenala ove vrste u Evropi nastavlja se u decembru u Rimu, gde će boje Srbije u kategoriji film/muzika braniti Vladimir Mačar.

Svi nasi umetnici ušli su u zvanični katalog bijenala, u izboru od preko hiljadu umetnika, a radovi su bili izloženi u centralnom izložbenom prostoru, što je njihov veliki uspeh.

Tema ovogodišnjeg bijenala je "Simbioza", a pitanja koja su postavljena uključuju "Kako bismo mogli živeti zajedno", ili kako živeti zajedno u različitim političkim sistemima, kako je moguće ljudsko samoispunjenje kroz simbiozu, koja su neformalna sredstva i kanali kroz koje pojedinci deluju, kako se deli stvarnost kroz umetničke prakse. "Strategie Art" koji je osnovan kao nevladina ustanova 2004. realizovao je preko 30 izložbi i projekata kod nas i u inostranstvu a njegov rad podržavaju UN i Sekretarijat za kulturu Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: