Kultura

Subota, 08.06.2013.

13:32

Dodela nagrada EDA prvi put u Srbiji

Beogradska nedelja dizajna, osma po redu, biće svečano završena 8. juna dodelom Evropske nagrade za dizajn (EDA) u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Izvor: B92, Tanjug

Default images

EDA je najvažnija nagrada za dizajn u Evropi i prvi put „dolazi“ u ovaj region.

Posetioci su tokom Nedelje dizajna bili u prilici da upoznaju srpsku kreativnu industriju putem programa „100% Future Serbia“ u okviru koga su predstavljeni radovi mladih dizajnera u oko 120 izloga od Slavije do Kalemegdana i u tržnom centru „Ušće“.

Zgrada Muzeja savremene umetnosti otvorena je prvi put nakon skoro šest godina na pet dana u okviru Dizajnparka, ekskluzivnih izložbi Beogradske nedelje dizajna.

U Okviru Dizajnparka svi zainteresovani će do sutra biti u prilici da pogledaju 10-ak izložbi čuvenih svetskih umetnika.

To su postavke Dušana Reljina, koji je čuveni srpski fotograf sa adresom u Njujorku, koji radi sa najpoznatijim svetskim zvezdama, kao i Tomasa Feijhtnera koji je srpskoj javnost dozvolio redak i dragocen pogled iza kulisa dizajnerskog stvaralaštva.

Nova švajcarska zvezda Adrian Rovero izložio je instalaciju sa hoklicama u nacionalnim bojama Srbije... Posebni akcenat ovog izdanja Nedelje dizajna kao i prethodnih bio je na trodnevnoj kreativnoj konferenciji koja se 8. juna završava u Muzeju savremene umetnosti.

U okviru ove konferencije učestvovalo je oko 36 nekih od najvećih svetskih umova iz celog sveta iz oblasti kreativnih industrija, brendinga, arhitekture, mode, novih medija...

U okviru konferencije predstavljen je i razvoj naše prestonice kroz panel gde su istaknute prednosti projekta poput kompleksa Beko kod Kalemegdana grčke kompanije „Lamba development“ koji je uradio studio Zaha Hadid i nove zgrade Beogradske filharmonije.

Sve informacije o Beogradskoj nedelji dizajna možete pronaći na zvaničnom sajtu, kao i u našoj posebnoj temi posvećenoj toj manifestaciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: