Kultura

Ponedeljak, 05.11.2018.

15:36

Film o Frediju Merkjuriju nadmašio sva očekivanja producenata

Prihod od filma "Boemska rapsodija", o grupi Kvin i njenom legendarnom pevaču Frediju Merkjuriju, nadmašio je sva očekivanja producenata, pošto je tokom prvog vikenda prikazivanja od prodaje karata u SAD i Kanadi zaradio 50 miliona dolara, i još 72,5 miliona širom sveta, javlja AP.

Izvor: N1

Film o Frediju Merkjuriju nadmašio sva očekivanja producenata
Foto: Gettyimages

To je znatno iznad predviđanja, koja su nagoveštavala da će tokom prvog vikenda prihod biti između 35 i 40 miliona dolara.

Film se prikazuje od 1. novembra i u beogradskim bioskopima.

"Boemska rapsodija" je biografski film koji, kroz presek kultnih pesama, prati munjevit razvoj i uspon benda od 1970. godine, preko posrnuća u vreme kada se Fredijev životni stil oteo kontroli, pa sve do trijumfalnog povratka nastupom na "Live Aid-u" 1985.

U ulozi neprikosnovenog Fredija našao se mladi glumac Rami Malek, koji neverovatno podseća na energičnog frontmena grupe Kvin i koji zaista peva u filmu.

Uloga glavnog gitariste Brajana Meja poverena je Gvilimu Liju, lik bubnjara Rodžera Tejlora tumači Ben Hardi, a bas gitaristu Džona Dikona igra Džon Mazel.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: