Uskoro dodela nagrada za najbolju režiju: Dve serije dominiraju među konkurencijom

Za režisere glasa više od 18.000 članova udruženja koje dodeljuje DGA nagrade, a u konkurenciji se mogu naći filmovi iz prethodne godine, kao i televizijske serije emitovane između 1. marta i 31. decembra.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.01.2022.

17:02

Uskoro dodela nagrada za najbolju režiju: Dve serije dominiraju među konkurencijom
Foto: Profimedia

Udruženje američkih režisera (Directors Guild of America) objavilo je danas listu nominovanih za svoje godišnje nagrade, a ceremonija dodela priznanja zakazana je za 12. mart.

Za pobednike, odnosno režisere, glasa više od 18.000 članova ovog udruženja, a u konkurenciji se mogu naći filmovi iz prethodne godine, kao i televizijske serije emitovane između 1. marta i 31. decembra.

U konkurenciji za priznanje za najbolju drama seriju su pojedinačno Kevin Brej, Mark Majlod, Andrij Parek, Robert Pulcini, Šari Springer Berman i Loren Skafarija za seriju "Succession“, a za epizode koje su režirali "Retired Janitors of Idaho”, “All the Bells Say”, “What It Takes” i “Lion in the Meadow” i “Too Much Birthday”.

Za najbolju seriju komediju nominovani su Lusija Anjelo za epizodu “There Is No Line” serije “Hacks”, Majk Vajt za “Mysterious Monkeys” serije “The White Lotus”, ali i MJ Dilejni (No Weddings and a Funeral), Erika Danton (Rainbow) i Sem Džouns (Beards After Hours) koji su radili na seriji “Ted Lasso”.

Dve nominacije u kategoriji televizijski film ili limitirana serija dobila je serija "Dopesick“, zahvaljujući režiserima Beriju Levinsonu i Deniju Strongu, koji su režirali epizode "First Bottle“ i "The People vs. Purdue Pharma“, a njima su konkurencija Krejg Zobel sa serijom "Mare of Esttown“, Hiro Mari sa epizodom "Wheel of Fire“ serije "Station Eleven“ i Beri Dženkins sa serijom "The Underground Railroad”.

Za režiju dokumentarnog filma nagradu bi mogli dobiti Džesika Kingdon (Ascension), Stenli Nelson (Attica), Raul Pek (Exterminate All the Brutes), Ahmir Tompson (Summer of Soul) i Elizabet Čai Vasarheli i Džimi Čin (The Rescue).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: