Bura zbog knjige o Džoniju Štuliću: "Što ste bliži istini o njemu njega to više peče" VIDEO

Počeo je kao novinar, a završio kao pisac. Oni koji ga poznaju tvrde da on ne piše samo knjige koje se čitaju nego i one koje se slušaju.

Izvor: B92

Utorak, 26.11.2019.

13:19

Bura zbog knjige o Džoniju Štuliću:
Foto: Screenshot/Prva

Prva od tri knjige o Džoniju Štuliću novinara i pisca Ivana Ivačkovića izazvala je pravu buru na društvenim mrežama. Negodovao je i Džoni ali i njegovi najvatreniji fanovi.

O tome čime su nezadovoljni i šta je sve stalo između korica knjige "Između krajnosti" za TV Prvu govorio je njen autor Ivan Ivačković.

Ivačković kaže da je želeo da napiše knjigu u čast njegove generacije koja je odrastala uz Azru i koja je, s druge strane, napravila Azru velikim i važnim bendom.

Takođe, navodi da je pokušao da njome da putokaz mladima o nekoj drugoj muzici, drugačijoj od ove, aktuelne.

Na kraju, navodi Ivačković, želeo je i da "sastruže silne štetne i smešne naslage 'mita' o Džoniju Štuliću koja ga prikazuje kao natprirodno biće sa božanskim svojstvima".

"Što ste bliži istini o njemu njega to više peče i manje mu se dopada. Samim tim ja to što se on buni protiv nje smatram možda i najvećim komplimentom za knjigu. Jer, da Džoni misli da je to nebitno, ne bi se on ni bunio mnogo", kaže Ivačković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: