"Običan malecki san" prvi put u Sarajevu

U galeriji "Novi Hram"” u Sarajevu danas će biti otvorena izložba slika pod nazivom "Običan malecki san" crnogorskog akademskog slikara Milutina Obradovića. Milutin Obradović je do sada imao više samostalnih izložbi u Crnoj Gori, Srbiji, Sloveniji, kolektivnih u Rimu, Milanu i u Parizu, ovo je prvi put da izlaže u Bosni i Hercegovini.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.03.2019.

10:39

Foto: Promo

Obradović je pažnju na sebe i svoje stvaralaštvo skrenuo eksplozijom boja, emocija i strasti, pre svega motivom konja. Obradović je pojasnio razlog dominacije toga motiva na svojim platnima.

"Za mene je konj snaga, muškost, brižnost te večiti simbol da će i najdalja budućnost rađati svoju budućnost", rekao je Obradović.

Izlozba "Običan malecki san" predstavlja se na XXXV Internacionalnom festivalu "Sarajevska zima" u Sarajevu koja se ove godine odrzava pod motom "Buka i Bijes".

Izložbu će proglasiti otvorenom ambasador Crne Gore u Bosni i Hercegovini Milan Lakić.

Nakon izložbe u Sarajevu, izložba "Običan malecki san", biće predstavljena u Paviljnu "Cvijeta Zuzoric" u Beogradu, u oktobru u Firenci (Italija) na "XII Florence Biennale".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: