Nastupa ArtLink muzičara u Briselu 20. i 21. aprila

Planiramo ozbailjan nastup ArtLink muzičara u Briselu 20 i 21. aprila sa tamošnjim Centrom lepih umetnosti, kazala je Tanjugu Jovanka Višekruna Janković umetnička direktorka ArtLink festivala.

Izvor: B92

Utorak, 02.01.2018.

16:56

Nastupa ArtLink muzičara u Briselu 20. i 21. aprila
Thinkstock / Ilustracija

Višekruna Janković je danas pre tradicionalnog Novogodišnjeg koncerta ArtLink mladih muzičara u Kolarcu napomenula da je poziv iz Brisela sadržao i predlog o koncipiranju nastupa mladih umetnika sa zapadnog Balkana.

"To je izuzetno važna ponuda i prilika da se umetnici iz regiona predstave vrlo važnoj publici. Sa velikim zadovoljstvom kreiraću program koji će biti dostupan evropskoj publici tokom 2019. godine. Lepo je što će evropska publika imati prilike da upzna ono što je najvrednije ovde" kazala je Višekruna Janković.

Za nju nema dileme da je promocija mladih umetnika iz Srbije u regionu jako važna.

"Napravićemo jednu festivalsku konferenciju gde ćemo okupiti najvažnije ljude iz regiona i predstaviti šta sve možemo da planiramo u budućnosti. Nadam se da ćemo uspeti da obezbedimo podršku države za sve to što radimo" kazala je Višekruna Janković.

Ona napominje da je ArtLink već tri godine kontakt tačka u projektu Evropske unije koji se zove "Evropa za festivale, festivali za Evropu".

"Taj projekat ima za cilj da napravi mapu kvalitetnih festivala. ArtLink je od 2014. godine u toj mapi festivala. Od pre 18 meseci u taj projekat su ušle zemlje kandidati i Art Link je kontakt tačka za region zapadnog Balkana" kazala je Višekruna Janković.

Prema njenim rečimai profesionalci iz ArtLinka intezivno rade na programu te regionalne saradnje koja nije atraktivna samo u političkom smislu već za sve ljude koji se bave kulturom.

"Svi mi ovde u regionu imamo mala tržišta i mogućnost za nastupe samo u našoj zemlji i ukoliko ne napravimo mostove i projkte saradnje svi smo vrlo skučeni. Cilj nam je mobilnost mladih talentovanih muzičara i njihovi nastupi u što većem broju koncertnih dvorana u regionu" kazala je Višekruna Janković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: