Sreda, 17.09.2014.

07:59

Drecun: Demonstriraju ekstremizam

Predsednik odbora za KiM Milovan Drecun kaže da izjave pootpredsednika pokreta Samoopredeljenje Visara Imerija predstavlja demonstriraju politike ekstremizma.

Izvor: Danas, Tanjug

Default images

Visara Imerija izjavio je da Srbija mora da promeni pristup prema Kosovu.

Oni su zapravo ti koji ne doprinose procesu normalizacije odnosa Beograda i Prištine, a ne srpski zvanicnici, rekao je Drecun za "Danas" povodom intervjua Imerija iz pokreta Samoopredeljenje, čiji predstavnik u budućoj Vladi Kosova treba da bude zadužen za dijalog sa Beogradom.

„Stavovi i retorika Visara Imerija su anahroni i izuzetno štetni. Uprkos svemu, ne očekujem da prevlada politika ekstremizma koju zastupa Samoopredeljenje predvodjeno Aljbinom Kurtijem, jer bi to, nesumnjivo, bilo krajnje kontraproduktivno za sve, već da albanski političari u Prištini pokažu racionalnost kako bi proces normalizacije odnosa bio nastavljen“, poručuje Drecun.

Imeri je u intervjuu za "Danas" rekao da Srbija mora da promeni pristup prema Kosovu, a da pregovarački proces u Briselu ne treba da bude zatvoren diplomatski dijalog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

21 h

Podeli: