Srbija

Utorak, 04.12.2012.

15:49

Mađarska i Srbija o novoj saradnji

Zajednička komisija za ekonomsku saradnju između Srbije i Mađarske sastala se po šesti put u Budimpešti, da bi pregovarala o projektima u energetskom sektoru.

Izvor: Tanjug

Default images

, izjavio je danas madjarski državni sekretar za spoljnu trgovinu i investicije Peter Sijarto.

Potpisani su sporazumi o prodaji autobusa Srbiji, otvaranju novih graničnih prelaza, udruživanju strujnih mreža i zajedničkom razvoju železničke linije Budimpešta-Beograd, rekao je Sijarto, koji je kopredsednik Komisije sa mađarske strane, prenela je agencija MTI.

Mađarska vlada otkupila je proizvođača autobusa "Raba" od inostranih investitora i planira da proizvodnju autobusa ponovo učini jednim od ključnih segmenata ekonomije, naveo je Sijarto, dodajući da je Srbija zainteresovana za mađarske autobuse.

Srbija i Mađarska su se složile da će zatražiti od Kineskog infrastrukturnog fonda da investira u razvoj pruge između Budimpešte i Beograda, dodao je on.

Obe strane podržavaju saradnju madjarskih i srpskih preduzeća i lokalnih vlasti, a takođe će biti formiran zajednički poslovni savet za podršku međusobnim investicijama, naveo je Sijarto.

Ministar poljoprivrede Srbije, Goran Knežević, izjavio je da u vezi Mađarske i Srbije ne postoje problemi i pozvao Sijarta da poseti Srbiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

1 d

Svet

Rusija pretekla Ameriku

Rusija je u maju pretekla Ameriku po količini izvezenog gasa u Evropu, prvi put nakon skoro dve godine, uprkos naporima regiona da se oslobodi zavisnosti od fosilnih goriva, piše “Fajnenšel tajms”.

14:27

16.6.2024.

8 h

Svet

Vraćaju se u Rusiju?

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića Koka-kola, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "Koka-kola", "Fanta" i "Sprajt" u Rusiji.

7:54

15.6.2024.

1 d

Podeli: